Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Svenska Spels reklam döms ut av Tony Flygare

Publicerad: 25 mars 2014, 09:13

Tony Flygares bok.

Svenska Spel har tecknat ett nytt avtal med svensk fotboll – 928 miljoner kronor fram till år 2020. Bolagets spelreklam kritiseras hårt av bokaktuelle Tony Flygare, som hamnade i spelmissbruk: – Svenska Spel lockar in barn i spel genom sin cyniska spelreklam på alla idrottsarenor dit barn går för att se sina hjältar, skriver Flygare.


Ämnen i artikeln:

Svenska SpelTony Flygare

Den tidigare stortalangen och Zlatans barndomsvän, Tony Flygare, är i ropet med sin biografi "En gång var jag större än Zlatan", skriven av journalisten Daniel Nilsson-Padilla.

I ett kapitel i boken går Flygare hårt åt Svenska Spel, som i dagarna presenterat sin nya deal med svensk fotboll – 928 miljoner kronor fram till år 2020.

Tony Flygare hamnade i spelmissbruk och skriver att Svenska Spels reklam påverkade honom. Reklamskyltarna fanns överallt på arenorna och i ungdomsverksamheten. På den tiden fanns heller ingen åldersgräns för spelande.

–      Det är en sjukdom och en epidemi i Sverige, som är ett av de länder där det spelas mest per capita, skriver Tony Flygare, som menar att han är en av dem som ”blev ett offer för Svenska Spels aggressiva marknadsföring”.

Olle Axelsson,
kommunikationsdirektör på Svenska Spel:

–      Det får vi naturligtvis medge, att så har det varit, att vi har skuld i att unga männsikor hamnar i spelmissbruk. Det är beklagligt. Tony är en mycket intressant person att lyssna på. Men vi mäts inte längre på lönsamhet utan ansvarsfrågor. Vi har ändrat strategi. Vi ska inte synas i såna här sammanhang där barn kan lockas in i spel.

– Vi inför också att alla som spelar på Svenska Spel måste registrera sina spel för att komma åt spelmissbruket. Det är en aggressiv marknadsföring i den här branschen, men vi har en helt ny strategi kring spelansvarsfrågor hos oss nu.

Magnus Helander

Ämnen i artikeln:

Svenska SpelTony Flygare

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.