Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Svenska städer porrkapas på Twitter

Publicerad: 16 augusti 2016, 05:51

Naket material drabbar städernas marknadsförare, Donald Trumps kampanjchef attackerar New York Times efter avslöjande och Gawker får nya ägare. Det är några av nyheterna i morgonsvepet.


Ämnen i artikeln:

TwitterSnapchatDonald TrumpGawker

Svenska städer porrkapas på Twitter
Ett stort antal svenska städer har fått sina namn kapade på Twitter. Den som söker på exempelvis Borås eller Jönköping får upp en massa porrbilder som resultat.
– Oj! Det här visste jag inte, säger kommunikationschefen i Borås stad Marie Ingvarsson när hon söker på sin egen stad på Twitter när SVT ringer upp.

Marie Grusell är forskare i sociala medier och strategisk kommunikation på Göteborgs universitet. Hon har svårt att förklara fenomenet.
– Men rent krasst försöker porrindustrin hitta nya vägar till klick helt enkelt, inte på det mest smakliga sättet kan man tycka. Att hashtaga med städer känns ju extremt långsökt, säger hon till SVT.

Att städernas hashtags fylls med pornografiskt innehåll riskerar att slå mot marknadsföringen av dem.
– Det har hållit på länge, tyvärr. Hashtaggen är ju fri, så det är inget vi kan styra. Men vi får anmäla när vi ser inläggen och hoppas på att Twitter tar bort det, säger Linda Myrendal på Destination Jönköping till Sveriges Radio.

Trumps kampanjchef i motattack efter avslöjande
Igår avslöjade New York Times uppgifter om att Donald Trumps kampanjchef Paul Manafort ska ha tagit emot 12,7 miljoner dollar av pro-ryska intressen i Ukraina. Nyheten fick stor spridning i USA och resten av världen. Senare bemötte han uppgifterna i ett uttalande med udden riktad mot tidningen.
"Än en gång har New York Times valt att medvetet ignorera fakta och professionell journalistik för att passa deras politiska agenda. De väljer att attackera mig som person och svärta ner mitt rykte istället för att presentera en ärlig rapportering" skriver Paul Manafort enligt Politico.

Gawker får nya ägare i dag
Viralsajten Gawker gick i konkurs efter att de förlorade det uppmärksammade målet mot Hulk Hogan som backades upp av miljardären Peter Thiel. I dag auktioneras konkursboet ut, och det uppges finnas ett antal spekulanter som är sugna på att driva verksamheten vidare. Bland dessa återfinns Vox Media, New York Magazine och Penske Media, rapporterar Recode.

Snapchat vill ha mer tv-innehåll
Den snabbväxande sociala medier-plattformen är på jakt efter mer "Hollywood-liknande" material till Discover-funktionen, skriver Digiday. Det kan in sin tur innebära konkurrens för publicister som i dagsläget skapar magasinsliknande innehåll till fuktionen. De senaste månaderna ska de ha fört samtal med både tv-bolag och filmstudios om att skapa exklusivt innehåll till Snapchat.

Brendan Dassey släppt efter "Making a murderer"
I vintras kom den omåttligt populära dokumentärserien "Making a murderer" på Netflix som sätter stora frågetecken kring fallet där Steven Avery och hans brorson Brendan Dassey dömdes för mord 2007. Nu har dock Dassey plötsligt blivit frisläppt efter ett nytt domslut. Varken producenterna för Netflix-serien eller Dasseys släktingar informerades om frisläppandet, men scenen kommer troligtvis att återskapas för seriens andra säsong, skriver TT.

Fredrik Thambert

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.