Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Svenska Storyfire börjar samarbeta med CNN

Publicerad: 1 december 2016, 09:19

Ett nytt format för storytelling kommer Sverige, Danmark, Norge och Finland nästa år genom lanseringen av Great Big Story Nordics. Det blir det digitala videonätverket Storyfires första regionala satsning.


Ämnen i artikeln:

StoryfireCNNTobias BringholmJan Scherman

Samarbetet har initierats av CNN International Commercial och kopplar samman Great Big Storys innehåll med Nordens mobilanvändare. För sponsorer innebär samarbetet möjligheter att skapa djupa och äkta relationer med en ung, välutbildad och globalt intresserad publik.

– Vi har nu berättat historier i mer än 60 länder och fått mer än 10 miljoner engagerade följare från hela världen. "GBS Nordics är ett spännande sätt att leverera vår strategi för fortsatt expansion och relevans. Storyfire är en partner som delar våra värden och vår passion för storytelling i en region där man konsumerar enormt mycket video mobilt, säger Chris Berend, medgrundare av Great Big Story och Senior Vice President, Digital Video för CNN i ett pressmeddelande.

Great Big Story Nordics lanseras tidigt under 2017, med webbsidor och sociala kanaler. Tittarna får därmed en mix av befintligt innehåll på olika språk och nya originalvideos skapade av Storyfire och Great Big story. Det redaktionella och sponsrade innehållet, som präglas av lokala talanger, kulturer och karaktärer får global räckvidd genom Great Big Stories befintliga publik.

Samarbetet gör det också möjligt för Great Big Story att använda Storyfires videos på sina flaggskepskanaler.

– Vi är både stolta och förväntansfulla över samarbetet kring GBS Nordics. Genom GBS:s och CNN:s nätverk får vi möjlighet att skapa innehåll som berör miljontals människor i hela världen. När kvalitetsfilmen nu tar nästa steg i att flytta från TV-apparaten till datorn eller mobilen är jag stolt över att det är Storyfire som leder den resan i Norden, , säger Tobias Bringholm, vd på Storyfire i en kommentar.

Satsningen kommer att utgå från Storyfires huvudkontor i Stockholm. Här kommer producenter från båda parter kommer att arbeta nära tillsammans och etablera varumärket i regionen.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.