Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Svenskt startup-bolag styr upp evenemangsdjungeln

Publicerad: 25 september 2013, 11:53

Volewoo-grundarna.

Foto: Pressbild.

Voolewoo har utvecklat en Iphone-app som gör att användaren kan upptäcka, publicera och sprida budskap om lokala evenemang. Tjänsten släpps i en beta-version: – Med Voolewoo låter vi användarna få inspiration och dela sin lokalkännedom, säger Cedric Menard, vd och medgrundare av Voolewoo i en kommentar.


Appen gör bland annat att man kan hålla koll på vad som händer genom evenemangs-”flyers”.

Bolagets  andre medgrundare, Tommy Sollén, meddelar att han har letat efter ett  lovande projekt en längre tid och anser sig ha funnit detta genom  Voolewoo.
– Med Voolewoo hjälper vi användarna att återupptäcka sin  stad med nya ögon. Jag känner starkt för användargenererat innehåll  och eftersom det också är lokalt och mobilt kommer det att ge verkligt  värde till våra användare, säger han.

Tommy Sollén menar att Voolewoo skapar ett ”inspirerande landskap av spännande lokala evenemang.”

Voolewoo  vill hjälpa till att tillfredsställa ett grundläggande mänskligt behov.  Det vill säga att spendera kvalitetstid med sina vänner.

– Vad  bättre sätt att göra det än genom att gå till lokala evenemang  tillsammans, säger Paul Medrano, som också är medgrundare till bolaget.

Grundarna  meddelar också att Voolewoo drog igång i Stockholm under förra året, men  att bolaget har befunnit sig i ”stealth mode” sedan dess.

Iphone-appen introduceras i en betaversion och blir tillgänglig på engelska.

Tjänsten finns tillgänglig här.

Karl-Johan Byttner

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.