Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

"Svensson och Sjöshult får gärna skjuta en boll i rumpan på mig"

Publicerad: 14 juni 2012, 11:17

UPPDATERAD Robert Laul är förvånad över hur Expressens stjärnreportrar Fredrik Sjöshult och Niklas Svensson går på kring nyheten om att svenska landslagets andramålvakt förlorade en lek och tvingades dra ned byxorna, medan andra sköt prick: – Det blir lätt patetiskt då en sensationsjournalist som Niklas Svensson ger sig på fotboll, säger Robert Laul.


Ämnen i artikeln:

Robert LaulAftonbladetFredrik SjöshultExpressenNiklas Svensson

Sveriges andremålvakt Johan Wiland förlorade en tävling i gris under  tisdagens träning. Straffet blev att dra ned byxorna och blotta rumpan  för lagkamraterna så att de kunde prickskjuta på honom.

Expressens  nyhet spriddes i såväl Sverige som internationellt och sedan utbröt en  hel del twitter-diskussion mellan Aftonbladets sportreporter Robert Laul  och Expressens stjärnreportrar Niklas Svensson och Fredrik Sjöshult.

Så här skriver exempelvis Sjöshult på twitter:
" Förundrad över att det finns journalister som inte ser vilka signaler "landslagsleken" skickar till barn i vårt land. "

Robert Laul besvarar nu kritiken och han skräder inte orden precis:
–  Jag hoppas verkligen, för svenska folkets skull, att de är bättre  pålästa kring sina egna frågor än vad de uppenbarligen är inom fotboll,  säger Robert Laul.

Han uppger att han känner sig ytterst oroad över att så här namnkunniga reportrar väljer att sprida massa klyschor och undrar hur påläsa de är i vanliga fall:
–  Jag har lyssnat på deras reportage och tv-program och nu går de med  full kraft in i något som de inte har en aning om, säger Robert Laul.

Han  menar att det är alldeles uppenbart att man inte skjuter hårt på  målvakten och att det endast handlar om att "lattja".

Han menar också  att han brukar spela gris med sina kollegor och då får den som förlorar  också något straff.

Ytterst anser han att den här typen av lekar handlar om att bygga team och lagkänsla:
–  De kallar det för mobbing, men vet inte vad de pratar om. Det här visar  hur lite insyn och förståelse man har för hur ett sammansvetsat gäng  fungerar. Det finns inte ett spår och inte en sekund av mobbning i det  här, säger Robert Laul.

Då resume.se kontaktar Fredrik Sjöshult uppger han att han tycker att Jenny Modin har gjort ett bra jobb.

Han  menar också att det generellt sett alltid finns en risk för någon som  har hållit på med något länge kommer för nära det man rapporterar om  och låta detta styra bevakningen:
– Vi ser nyheten och rapporterar om detta oavsett konsekvenserna, säger Fredrik Sjöshult.

Han konstaterar också att nyheten om rumpstraffet även har fått internationell spridning:
– Det är uppenbarligen inte bara Expressen som tycker att det är värt att ta upp den här frågan, säger Fredrik Sjöshult.

– Jag har inte kallat landslagets "grislek" för mobbing, men jag delar  synen på den här fjantiga leken med statsministern och sex andra  partiledare: Fotbollslandslagets spelare ska naturligtvis vara  föredömen, och uppträda som sådana. Vilka signaler skickar detta till  8-åringar som vill likna sina idoler? Det är den viktiga frågan, säger Niklas Svensson.

Han fortsätter. Jag såg att Robert Laul hävdade att han också leker den här typen av  lekar på jobbet, vilket förvånade mig. Jag hade ingen aning om att man  visar arslet för varandra på Aftonbladets redaktion:
– Jag tycker samtidigt det är skrämmande att Robert Laul, den dagen då  han själv får barn, kommer att uppmuntra det här beteendet, enligt en  tweet i går kväll, säger Niklas Svensson.

Karl-Johan Byttner

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.