Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Sverige tappar i teknikgenomslag

Publicerad: 11 februari 2013, 13:58

I en ranking över teknikpenetration förväntas Sverige ha en långsammare utveckling än Norge, Nederländerna, Irland, Frankrike, Kanada och Danmark.


Ämnen i artikeln:

MobilZenithOptimedia

Det är marknadsundersökningsföretaget ZenithOptimedia som gjort en undersökning  på 19 teknikframstående länder.

I dag rankar företaget Sverige på en fjärde plats med en teknikpenetration på 33,1 procent. Men till 2015 spår ZenitOptimedia att sverige ska ha rasat till en sjundeplats.

Det är inom områdena smartphones, surfplattor och IPTV som företaget gjort sin undersökning och en av anledningarna till att Sverige tappar är just att IPTV inte riktigt kommer att slå igenom lika stort som i exemplevis Kanada och Nedeländerna.

Men om det bara hade handlat om smartphones hade resultatet se helt annorluna ut. Undersökningen visar nämligen att svenskarna älskar sina smartphones. 2012 var 73 procent av alla mobiler i landet smarta och kommer under 2015 ha en förkrossande majoritet på 93 procent av telefonmarknaden.

Krister Berntsson

Ämnen i artikeln:

MobilZenithOptimedia

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.