Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Sverige till EM då rullar sponsormiljonerna in

Publicerad: 12 oktober 2011, 14:51

Sverige blev under gårdagen klart för EM i Polen och Ukraina 2012. Nu är det dags för sponsormiljonerna att rulla in till TV4, SVT och Canal Digital som äger sändningsrätten.


Ämnen i artikeln:

TV4

Sverige mot Holland i går. Foto: TV4.

Ola Toivonens 3-2-mål för Sverige mot Holland i går kväll skickade landslaget till EM i fotboll nästa år. Men det innebär också att startskottet går för försäljning av sponsorpaket. TV4, SVT och Canal Digital delar på sändningsrätten till EM 2012.

– Vi har avvaktat med försäljning fram till nu, med anledning av att vi inte vetat om Sverige kvalat in. Det är en lottning kvar, men nu börjar vi med paketering av sponsorpaket, säger John Sjölund, försäljningschef koncept på TV4 till Resume.se.

Senaste EM hade enbart TV4 rätt att sända matcherna. När man nu delar det med två andra parter blir det lite mindre intäkter, men det kan fortfarande röra sig om miljonbelopp.

– Senaste EM låg ett sponsorpaket på runt 4 miljoner. Men den här gången blir det mindre eftersom vi delar sändningsrätten med andra, säger John Sjölund.

Summan för sponsorpaketen 2012 är inte helt spikad ännu, eftersom själva sponsorpaketen helt enkelt inte är fastställda ännu. Men att det kommer röra sig om en slant är inte helt otroligt. Att sponsra EM-sändningarna är eftertraktat, tror John Sjölund.

– Det är de största spelarna i de största ligorna. Till skillnad från VM, där det ofta finns en del mindre kända lag, är nästan alla lag i EM kända för publiken.

Finns det kunder som redan har visat intresse?

– Vi har fört dialog med vissa kunder som sponsrar EM på internationell nivå och tagit det även till nationell nivå, säger John Sjölund.

Emanuel Videla

Ämnen i artikeln:

TV4

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.