Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Sveriges mäktigaste mediekvinna

Publicerad: 8 mars 2011, 12:22

Veckans Affärer har utsett näringslivets 125 mäktigaste kvinnor. På 26:e plats – och därmed i topp bland mediekvinnorna – hittar man Aftonbladets vd Anna Settman. – Jag siktar alltid på att vinna, säger hon till Resume.se.


Ämnen i artikeln:

Anna SettmanVeckans AffärerAftonbladet

Anna Settman Foto: Hanna Teleman

Förra året hamnade Anna Settman på en betydligt blygsammare 124:e-plats på listan men tar i år alltså klivet upp till en 26:e-plats med motiveringen:

”Ett tungt namn i Medie-Sverige som tar ett rejält kliv upp på listan sedan förra året. Anna Settman är vd för både pappers- och nättidningen och arbetar idogt för att hitta nya vägar för betalning på nätet. I april kommer Sveriges största sajt, under hennes ledning, att börja låsa allt featurematerial och endast erbjuda traditionella nyheter.”

Med den placeringen är hon inte bara en av näringlivets mäktigaste kvinnor utan också den mäktigaste av alla kvinnor i mediebranschen.

– Det är jätteroligt att vara med på listan och det är kul att mediebolagen finns representerade på den här typen av lista, säger Anna Settman.

Hon tror att hennes kliv bland placeringarna sedan förra året har att göra med hur man värderar mediebolagen i allmänhet, och Aftonbladet i synnerhet.

Brukar du själv tänka att du är Sveriges mäktigaste mediekvinna?

– Hela tiden, jag går runt och tänker på det hela dagarna, ha ha. Nej, det är väl klart att jag inte gör. Även om det är jätteroligt att vara med på listan så är det ingenting som påverkar mitt dagliga jobb, säger Anna Settman.

Vilken placeringing hittar vi dig på nästa år?

– Jag siktar alltid på att vinna, ha ha.

Det är ju Internationella Kvinnodagen idag. Med anledning av det, finns det några andra mediekvinnor som du skulle vilja lyfta fram?

– Både Eva Swartz på Natur & Kultur och Eva Hamilton på SVT är två duktiga kvinnor som jag inspireras av och som jag respekterar.

Övriga mediekvinnor på VA:s lista:

26 Anna Settman, vd Aftonbladet (124)
27 Anna Berggren, vice vd MTG och vd MTG radio, (23)
41 Gunilla Herrlitz, chefredaktör och vd DN, (28)
44 Amanda Koutra, vd Carat (45)
48 Ulrika Saxon, vd Bonier Tidskrifter (46)
77 Stina Honkamaa, vd Google (74)
80 Gunilla Asker, vd Svenska Dagbladet (42)
90 Eva hamilton, vd SVT, (68)
103 Maria Grimberg, koncernchef JKL (ny)
114 Eva Swartz Grimaldi, koncernchef Natur & Kultur (103)
122 Amelia Adamo, Publicistisk chef Amelia Förlag (114)
124 Maria Curman, vd Bonnier Books, (122)

Christian Ström

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.