Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Sveriges Nyheter får ny ägare

Publicerad: 13 maj 2009, 08:53

Sveriges Nyheter, som förmedlar händelsenyheter till bland annat SvD.se och Blocket.se, köps upp av Nordiska Tidningsbolaget. Personalen följer med till nya ägaren.


Ämnen i artikeln:

Nordiska Tidningsbolaget

Krister Bengtsson och Håkan Lövström

För cirka ett och ett halvt år sedan tog Nordiska Tidningsbolaget över Nyhetsbyrån PM. Nu knyter Nordiska Tidningsbolaget ytterligare en nyhetsbyrå till sig. Denna gång är det Sveriges Nyheter som köpts upp.

– Sveriges Nyheter är en bra och snabb nyhetsförmedlare och de är en av de verkligt få som bevakar händelsenyheter i Stockholm. Där finns en lucka att fylla. Sveriges Nyheter är ofta först med nyheter, vilket bland annat bevisades med skjutningen i Gamla Stan. Där låg de cirka en timme före de andra stora medierna, säger Håkan Lövström, grundare och vd för Nordiska Tidningsbolaget. Han tillägger.
– Tror mycket på att de har hittat ett sätt att jobba på där man utgår från att nyheterna ska publiceras på nätmedia. Det är en stor fördel.

Nordiska Tidningsbolaget tar över fyra kunder: Blocket, Svd.se, Dagens PS och Östra Småland.
Nyhetsbyrån Sveriges Nyheter startades av Krister Bengtsson år 2003. Fokus har varit händelsenyheter för digitala medier.

Varken Håkan Lövström eller Krister Bengtsson vill kommentera köpsumman.

2008 omsatte Nordiska Tidningsbolaget cirka 9 miljoner kronor. Sveriges Nyheter kommer i år att minska omsättningen då de 2008 hade den nu nedlagda Punkt SE på kundlistan.

Vad ska du göra nu?

– Jag kommer att fortsätta bygga upp omvärldsbevakning i verksamheten Rewriter.se, säger Krister Bengtsson.

Krister Bengtsson startade den verksamheten 2005. Rewriter samarbetar med Retriever.

Sveriges Nyheter jobbar idag mycket mot polisradion. Hur ser du på framtiden då polisen går över till det nya systemet?
– Själva polisradion är en del i det hela men det finns även en massa andra sätt. Dessutom kommer det inte att bli helt tyst. När jag en gång i tiden började som nattreporter på Expressen fanns det fortfarande ett polisradiorum och man hade en aktiv inhämtning av händelsenyheter. Idag har nyhetsflödet förändras väldigt mycket. Idag finns det ingen som har en aktiv bevakning av händelsenyheter i Stockholm. Man väljer ut någonting att satsa på. I det läget finns ett sug efter snabba nyheter och där finns en lucka att fylla, säger Håkan Lövström.

Vad ger uppköpet dig?
– Ett litet och lönsamt bolag. Det här blir något som stärker vårt erbjudande och vi ser möjlighet att korsbefrukta material mellan olika produkter.

Vad räknar du med för omsättning för Sveriges Nyheter?
– Jag räknar med att den hamnar runt 1,5-2 miljoner kronor i år.

Sveriges Nyheter har två fast anställda. De följer med till Nordiska Tidningsbolaget.

Linda Fagerlind

Ämnen i artikeln:

Nordiska Tidningsbolaget

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.