onsdag29 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

”Sveriges största morgontidning förtjänar något bättre än detta”

Publicerad: 2 september 2015, 06:51

Jonas Leijonhufvud och Johan Croneman

Johan Cronemans krönika om Kristallen är sämre än skräp-tv. Det skriver Historieätarnas redaktör Jonas Leijonhufvud.

Ämnen i artikeln:

Johan CronemanKristallenDebattTv-branschen

DN:s Johan Croneman går till attack mot TV Kristallen. Men istället för att förklara sin kritik på ett begripligt sätt nöjer han sig med att spy galla över hela tv-branschen och hela galan (allt utom Josefin Bornebusch och Rachel Mohlin - inte ens Croneman kan vända sig mot deras fantastiska insats i söndags).

Han inleder krönikan med en rubrik om att Kristallen inte bara är tom, men även "korrupt". Det är en allvarlig och intressant anklagelse! Men tyvärr bryr han sig inte om att utveckla detta i brödtexten. Vad är syftet kan man undra? Han radar även upp en massa populära tv-program som han uppenbarligen tycker är dåliga eller "oseriösa", men förklarar inte varför.

Ska vi bara nicka och hålla med eller? Vad är poängen med det? Sedan skriver han "hur skulle det se ut om ett långt, tråkigt samhällsprogram om romer och rumäner och bulgarer och mördare från Malmö eller Södertälje skulle nomineras – och vinna!?" Men han glömmer att nämna att TV4:s "Kalla fakta: Slav i Sverige" både nominerats och vann Kristallen i kategorin Årets granskning i år. Den handlar om tiggare, organiserad brottslighet och är delvis inspelad på plats i Rumänien.

Var Croneman för upptagen av sin egen ilska för att notera det? Eller var även detta ett program som inte föll honom i smaken? Vi får inte veta eftersom han inte tar upp det i krönikan heller. I slutändan blir Cronemans krönika inte mer än ett självupptaget vredesutbrott - helt i linje med den skräp-tv han utger sig för att kritisera. Sveriges största morgontidning förtjänar något bättre än detta.

Jonas Leijonhufvud var redaktör för Historieätarna s2 som nominerades i kategorin Årets Livsstilsprogram. Han är till vardags reporter på Dagens Industri.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev