Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

lördag15.05.2021

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Media

Sveriges Tidskrifter: ”Juristerna de som tjänar på domen”

Publicerad: 27 februari 2014, 10:24

Foto: Anette Lindfors Perss.

Sveriges Tidskrifters vd, Kerstin Neld, är djupt besviken över utslaget i Tryckerimålet. Hon tror att domen får stora konsekvenser för mediebranschen. – Det handlar om kostnader som motsvarar 10 000 journalister på heltid under ett år, säger hon.


Ämnen i artikeln:

AllerSveriges TidskrifterKerstin Neld

Hon tycker att det känns som att Högsta Förvaltningsdomstolen har  fattat ett politiskt beslut och inte ett juridiskt i och med domen  betyder att mediebolagen tvingas betala tillbaka för att man har dragit av 25  procent  moms i stället för sex procent.

– Det handlar så mycket pengar om att det blir kännbart för staten, säger Kerstin Neld.

Hon anser också att det blir oerhört svårt att få tillbaka pengarna eftersom så många tryckerier redan har gått i konkurs.

Det är också en mörk dag för de tryckerier som finns kvar i bemärkelsen att det kan uppstå en jobbig relation med kunderna.

– Det kommer att bli en rejäl karusell av det här och den som tjänar mest på det blir juristerna, säger Kerstin Neld.

Hon  och ordförande Unn Edberg fick en debattartikel publicerad i Svenska Dagbladet  i början av januari med rubriken ”Skatteverket slår mot journalistiken”.
Duon kallade bland annat det hela  för en ”Kafka-mardröm”.

Karl-Johan Byttner

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.