lördag23 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Svidande kritik mot Discovery i nya tv-bråket

Publicerad: 30 augusti 2017, 05:32

Krönikörer ilsknar till när tittarna hålls som gisslan iför VM-kvalet, TV4 polisanmäls efter "Fuskbyggarna" och Apples tv-planer går trögt. Det är några av nyheterna i morgonsvepet.

Ämnen i artikeln:

Discovery Networks SwedenKanal 5Com HemBoxerMediaMedier

FT

Fredrik Thambert


Svidande kritik mot Discovery i nya tv-bråket
Discovery Networks Sweden är i ett nytt avtalsbråk, vilket Resumé berättade om igår. 4,5 miljoner Com Hem/Boxer-kunder riskerar att missa Sveriges VM-kvalmatch mot Vitryssland i helgen. Mönstret känns igen från i våras när konflikten mellan Discovery och Telia löstes bara timmar innan matchen mot Frankrike. Domen mot bolagen, i synnerhet Discovery, är hård.

"Discovery är i konflikt igen och använder den stora fotbollspubliken som gisslan. Inte en gång till. Vi har tröttnat på de där fjantigheterna nu" skriver Expressens Anders Björkman i en krönika.

Sportbladets Marcus Leifby pekar också ut Discovery som boven i dramat.
"Nu går de fram som en bandschaktare i jakt på någon som ska finansiera alla köp.
Så är det" skriver han i sin krönika.

Leifby lyfter frågan om var gränsen går för tittarnas betalningsvilja i takt med att sporträttigheterna blir allt dyrare:
"När 4,5 miljoner svenska tv-tittare nu riskerar att missa ytterligare en svensk stormatch har vi all rätt att bli förbannade, men det börjar samtidigt bli dags att vi på allvar funderar på de lite större och svårare frågorna. Hur mycket är vi beredda att betala?".  

Com Hem: "Mycket oseriöst beteende"
Det var Discovery som först gick ut och berättade att avtalet med Com Hem höll på att löpa ut. En stund senare fick de svar på tal av operatören:
– Vi föreslog förlängning till den 31 augusti för att vi skulle hinna komma överens och slippa hamna i den här situationen. Under den här tiden har vi sett väldigt lite av Discovery utan de har fokuserat på att bråka med Telenor och Telia, vilket vi tycker är ett mycket oseriöst beteende för att vara en global mediajätte, säger Com Hems presschef Fredrik Hallstan till Sportbladet.

Kritiken fick Discovery Networks Swedens vd Henriette Zeuchner att kommentera läget på Facebook.
"Till att börja med, det finns ingenting jag hellre vill än att få till ett nytt avtal med ComHem/Boxer, och vi kommer att fortsätta kämpa för det hela vägen till deadline midnatt den 31 augusti. Men just nu är situationen denna: ComHem/Boxer vill ha mer av oss, samtidigt som de kräver att betala mindre".

TV4 polisanmäls efter "Fuskbyggarna"
Programledarna Anders Öfvergård och Martin Timell gick hårt åt hantverkaren Kjell Jansson i gårdagens avsnitt av "Fuskbyggarna". Bland annat misstänks han ha jobbat svart. Nu slår han tillbaka och anmäler TV4, enligt Expressen.
– Jag har polisanmält dem för grovt förtal och kommer gå vidare, säger han till tidningen.

Det är långt ifrån första gången som programmet hamnar i tvist med utpekade fuskbyggare.
– Vi är medvetna om att han har polisanmält programmet. Vi känner oss trygga med det grundliga och gedigna arbete som ligger bakom det här och alla andra avsnitt av "Fuskbyggarna", säger Johan Janrell, exekutiv producent, till Expressen.

Youtube får ny design och logga
Den som besöker Youtube i dag noterar att sajten har fått sig en omgörning. Förutom att logotypen har gjorts om har tjänsten även fått nya typsnitt och ett nytt färgschema. Gränssnittet har också fått en rad förändringar både på desktop och i mobilen.  
– Det är mer evolution än revolution, säger Youtubes designchef Christopher Bettig till The Verge.

Grus i maskineriet för Apples tv-planer
Apple ligger i hårda förhandlingar med Hollywood om att få köpa loss rättigheterna till filmer i 4K-format. Problemet är att Apple inte vill betala vad produktionsbolagen vill ha. Recode konstaterar att Apple hade velat komma längre med sina tv-ambitioner än vad de hittills gjort, och att deras starka ställning inom det digitala området inte är lika dominant längre.

Google lanserar AR-verktyg
Det ska bli enklare att skapa AR-upplevelser med hjälp av Googles nya plattform för utvecklare kallad AR Core. Tanken är att utvecklarna med hjälp av diverse verktyg ska kunna skapa augmented reality-upplevelser för Android. Satsningen betraktas som ett svar på Apples AR Kit för Iphone, rapporterar Mashable.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev