Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

SVT-ankaret – en bostadsknarkare

Publicerad: 22 februari 2012, 14:14

Alexander Norén, SVT.

Foto: Janne Danielsson.

Hans nyfödda dotter låg på sjukhus med en farlig infektion. SVT-ankaret Alexander Norén skulle hämta klädombyten – då slank han in på en husvisning han inte kunde motstå. – Jag var bostadsberoende, säger han till tidningen Vi.


36-årige Alexander Norén, programledare och ekonomireporter på SVT, är aktuell med boken "Hög på hus – vägen till det perfekta boendet". Där berättar han om sin tid som bostadsberoende och hur han använde all fritid till att att gå på visningar och renovera.

Till tidningen Vi säger Alexander Norén att han tror att det är en "dold folksjukdom" att ständigt surfa in på Hemnet och vara besatt av bostäder. Han  betonar dock att det aldrig gick ut över hans familj eller jobbet, men möjligtvis över vännerna.

Från början – när han var mitt uppe i jakten på det perfekta boendet – tänkte han skriva en teorietisk handbok om hur man gör den bästa bostadsaffären. Men i stället blev det en skildring där han "ärligt och naket" berättar om sitt bostadsberoende. Trots all inhämtad kunskap misslyckades han med sin egen bostadsförsäljning.

Numera har han en bättre balans i livet, förklarar han för tidningen Vi.

Hans bok "Hög på hus – vägen till det perfekta boendet" ges ut av Bonniers.

Magnus Helander

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.