måndag6 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

SVT anmäler sig själva efter Mello-olycka

Publicerad: 13 februari 2017, 06:51

Artisten Mariette Hansson föll rakt genom ett hål på scenen efter efter lördagens vinst, rysk Twitterattack mot Margot Wallström och falsk nyhet om Zlatan Ibrahimovic spreds över världen. Det är några av nyheterna i morgonsvepet.

Ämnen i artikeln:

MelodifestivalenMargot WallströmSVTZlatan Ibrahimović

FT

Fredrik Thambert


SVT anmäler sig själva efter Mello-olycka
Artisten Mariette Hansson föll rakt genom ett hål på scenen efter efter lördagens vinst i Melodifestivalen. Enligt Expressen slog hos sig blodig och skrek av smärta. SVT har nu anmält händelsen till Arbetsmiljöverket för att utreda bristerna i säkerheten.
– Mariette mår bra. Hon föll genom ett svart hål på scenen när hon skulle upp och ta ett vinnarfoto, då scenen hade börjat rivas. Hon mår bra men har ett sår på höften, säger pressekreteraren Ellen Fjaestad till Expressen.
Direkt efter olyckan satte sig SVT i krismöte.
– Vi satte oss i möte direkt efter för att gå igen om vad som har hänt och för att se till att det inte händer igen, säger presschefen Lili Assefa.

Rysk Twitterattack mot Margot Wallström
Falska uttalanden av utrikesminister Margot Wallström (S) har spridits från ryska Twitter-konton inför hennes möte med Rysslands utrikesminister Sergej Lavrov. Det påståts vatra hämtat från en frågestund på universitetet i Lund och lyder: "Vardag i den civiliserade världen: Sveriges utrikesminister föreslår kastrering av alla vita män".
– Det är allvarligt, allt sådant är ett ingrepp i vår demokrati, säger Stefan Löfven till Aftonbladet.

Falsk nyhet om Zlatan spreds globalt
Den spanska tidningen Mundo Deportivo skrev att Zlatan Ibrahimovic sagt att han är trött på spekulationerna om en eventuell superfajt mellan Floyd Mayweather och Conor McGregor. Zlatan hade "skickat båda till sjukhuset" om han hade mött dem, sa han enligt tidningen.
– Zlatan har aldrig sagt det där och har aldrig pratat med Mundo Deportivo. De har hittat på saker, säger Mika Lepistö, varumärkesagent för Ibrahimovic, till Sportbladet.

Apples vd: Falska nyheter dödar människors sinnen
"Fake news" är kanske det just nu mest omdiskuterade mediefenomenet i världen. I en intervju med brittiska The Telegraph ger Apple-vd:n Tim Cook sin syn på saken.
– Vi lever i en tid just nu när några av de som vinner är människor som försöker få så mycket klick som möjligt, inte berätta så mycket sanning som möjligt. Det dödar folks sinnen, säger han till tidningen.
Tim Cook efterlyser en informationskampanj liknande den om miljöförstöring för att öka kunskapen om problemet.

Alec Baldwins kämpa mot Trump i SNL
Skådespelaren och komikern Alec Baldwin har blivit en återkommande gäst i Saturday Night Live med sina imitationer av Donald Trump. I lördags var han programledare för satirshowen och gjorde bland annat en sketch där han försvarade inreseförbudet i domstolen från reality-programmet "The people's court". Som karaktärsvittne hade han kallat sin kompis Vladimir Putin.

Google varnar journalister för hackerattacker
Flera amerikanska journalister har fått varningar från Google om att statsstödda hackare gjort försöker att komma åt deras kontont, skriver Politico. Bland dessa finns medarbetare på etablerade medier som CNN och New York Times.
– Det faktum att detta startade direkt efter (det amerikanska presidentvalet) tyder på att journalister är nästa grupp att bli utsatta för statsstödda hackerattacker, på samma sätt som Demokraterna blev i samband med valet, säger en icke namngiven journalist till Politico.

"Kinas Twitter" mer värt än Twitter
Efter förra veckans börsras har den kinesiska mikrobloggen Weibo – ibland kallad "Kinas Twitter" – större marknadsvärde än förlagan. Enligt Bloomberg gjorde Twitters två dåliga dagar på börsen att den kinesiska varianten kunde kliva förbi med omkring 200 miljoner dollars marginal.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev