söndag26 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

SVT anställer igen

Publicerad: 25 januari 2011, 07:28

SVT anställer folk igen. Det informerar HR-chefen Helena Axelsson-Sahlin om idag på internwebben. Därmed är det dags att fylla igen hålen efter nedskärningar och pensionsavgångar.

Ämnen i artikeln:

SVT

FT

Fredrik Thambert


Eva Hamiltion, vd på SVT, har bestämt sig för att nyanställa. Foto: Hanna Teleman.

– Det här ligger i linje med vår långsiktiga strategi där vi ser att vi har ett långsiktigt behov. Vi har väldigt mycket pensionsavgångar och det är många som slutar. Sen är det en del nya yrkesfunktioner som tillkommer, säger Helena Axelsson-Sahlin till Resume.se.

SVT kommer i ett första skede att anställa mellan 15 och 20 personer. Tjänsterna fördelar sig över flera delar av företaget. Inom det kommande året ska sannolikt ännu fler att anställas.

– Nu har vi fattat beslut om den här strategin och det kommer att ske flera stora förändringar till hösten eller kanske redan till våren, säger Helena Axelsson-Sahlin.

SVT:s vd Eva Hamilton lämnar i ett mejl följande kommentar angående nyanställningarna:

"De stora kullar som anställdes i slutet av 1960-talet, då SVT2 startade, har nu nått pensionsåldern. Och det är väsentligt fler än tjugo medarbetare som nu lämnar företaget.

Vi drog ned antalet anställda under förra året med cirka 400 tjänster, från 2500 till 2100. Det krävde stora ansträngningar, kostnader och föranledde mycken oro på redaktionerna. Men det gav också sänkta kostnader med 250 mkr/år.

Det finns inte på kartan att vi nu skulle börja växa mot de gamla nivåerna igen. Eller att vi ska bli fler än 2100 fast anställda. Snarare färre. Men när vi ser att SVT har långsiktigt behov av en viss tjänst, då ska vi inte i onödan nyttja visstidsanställda och bemanningsföretag. Det blir bara dyrt. Därför nyanställer vi nu några nya medarbetare, försiktigt och efter omsorgsfull prövning".

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev