Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

SVT avlyssnat – Säpo utreder

Publicerad: 15 oktober 2014, 10:20

Säkerhetspolisen utreder en olaglig avlyssning mot SVT:s redaktion i Moskva. Avlyssningen ses som extra allvarlig eftersom SVT:s Moskva-korrespondent är gift med förstasekreteraren på den svenska ambassaden i Moskva.


Ämnen i artikeln:

SVTSäpo

Expressens källor uppger att datorer vid SVT:s lokaler i Moskva ska ha blivit kapade och att det också finns misstankar om buggade telefoner.

Elektriciteten i lokalerna ska också ha försvunnit på ett oförklarligt sätt i samband med livesändningar från just Moskva.

Tidningen rapporterar också att avlyssningen upptäcktes för någon månad och har lett till att redaktionen har bytt ut flera datorer.

SVT-korrespondenten Elin Jönsson bevakar Ryssland och Kaukasus. Hon är också gift med den svenska ambassadens förstesekreterare David Emtestam, vilket gör att Säpo ser extra allvarligt på avlyssningen.

SVT:s it-säkerhetschef Johan Ribberheim uppger att han inte känner till uppgifterna till Expressen, medan Säpo meddelar att man inte har någon information att lämna.

På frågan om det betyder att man inte dementerar utan bara att det inte finns något att säga blir svaret från Säpos pressekreterare Fredrik Milder.
– Det stämmer.

Karl-Johan Byttner

Ämnen i artikeln:

SVTSäpo

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.