Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

SVT evakueras efter pulverlarm

Publicerad: 10 januari 2017, 08:38

SVT:s personal evakueras från lokalerna i Göteborg under tisdagsmorgonen.

(UPPDATERAD) Enligt uppgift ska ett brev med pulver ha skickats till Uppdrag Gransknings Janne Josefsson. SVT och SR:s lokaler i Göteborg evakuerades, men efter undersökning visade sig ämnet vara ofarligt.


Ämnen i artikeln:

SVT GöteborgJanne Josefsson

SVT och SR:s lokaler i Göteborg utrymdes på tisdagsmorgonen efter att en försändelse med ett misstänkt pulver skickats till Uppdrag Gransknings Janne Josefsson. Just nu får ingen lämna eller komma in i lokalerna.

– Vi tar det säkra före det osäkra, säger Ragnhild Vestman Fjällhed, platschef på SVT Göteborg till kanalens sajt.

– Jag hänvisar till vår informationschef. Det är det enda jag kan göra, säger Janne Josefsson till Aftonbladet.

Enligt SVT gick ambulanspersonal i väg med tre personer som har varit i kontakt med pulvret. Det ska vara en person som har varit i direkt kontakt med pulvret.

Personerna som varit närmast pulvret sitter nu isolerade i ett enskilt rum och ska undersökas av räddningstjänsten. En bombgrupp är också på plats i lokalerna. Enligt SVT misstänker omkring 20 personer misstänker att de kan ha kommit i kontakt med pulvret. De har gått in i byggnaden igen för att isoleras och undersökas.

Enligt polisens presstalesperson Ulla Brehm fanns det ingen känd hotbild mot redaktionen.

– Vi följer de rutiner vi har när det handlar om den här typen av larm. Där handlar det om att sätta säkerhet i fokus, i det här fallet hade man själv utrymt lokalen när vi kom dit, säger hon till SVT.

Polisens bombgrupp har kallats till platsen för att göra en bedömning om hur man ska gå vidare. Strax innan 11-tiden utökades avspärrningarna för att skapa mer utrymme för polisen att jobba på.

Efter några timmar konstaterade bombgruppen att ämnet var ofarligt.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.