Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

SVT-expert uppläxad efter utspel om somalier

Publicerad: 4 juli 2012, 10:41

Janne Gunnarsson.

Foto: SVT.

Regeringen vill inte lägga pengar på att Sverige ska få stora internationella mästerskap. Det upprör SVT:s tennisexpert Janne Gunnarsson som skrev på Facebook: "Pengarna räcker inte när vi ska ge 27 000 nyinflyttade somalier socialbidrag !!! Puh." – Helt oacceptabelt, säger SVT:s sportchef Per Yng till Aftonbladet.


Ämnen i artikeln:

Per YngSVT

Janne Gunnarsson har blivit uppläxad av SVT-sportens chef Per Yng.

– Det är helt oacceptabelt att uttrycka sig på det viset. Just att ställa en av de svagaste grupperna vi har i det här samhället mot stora idrottsevenemang, det är en jämförelse som inte låter sig göras över huvudtaget, säger han till Sportbladet.

– Jag ser allvarligt på det här måste jag säga. Men vad det kommer att betyda kan jag inte säga i nuläget.

Janne Gunnaresson har tagit bort inlägget och är djupt ångerfull – och det är en förmildrande omständighet, menar Per Yng.

– Det var en spontan kommentar, jag var besviken på idrottsministerns uttalande att det är många som ska dela på kakan. Jag älskar svensk idrott och tycker att det ska satsas fullt ut på det, säger Gunnarsson som en förklaring, till Sportbladet.

Magnus Helander

Ämnen i artikeln:

Per YngSVT

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.