Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

SVT får nytt Mellanösternteam

Publicerad: 11 maj 2018, 08:26

Foto: Pressbild

Rekryterar reportern Stina Blomgren och fotografen Pernilla Edholm som nya korrespondenter i Mellanöstern, samtidigt som de tidigare återvänder till Stockholms-redaktionen.


Ämnen i artikeln:

SVTRekrytering

Stefan Åsberg och Niclas Berglund har under flera års tid varit SVT:s mellanösternkorrespondenter. Nu återvänder de till redaktionen i Stockholm och Stina Blomgren och Pernilla Edholm tar över deras roll.

– Det är ett fantastiskt spännande jobb. Det händer väldigt mycket i regionen som berör oss alla, säger Stina Blomgren i en kommentar.  

Stina Blomgren arbetar redan idag som SVT:s korrespondent i Beirut, men kommer nu att tillsammans med Pernilla Edholm ha i uppdrag att bevaka hela regionen.

– Mellanöstern är så maxat och dramatiskt, väldigt annorlunda än Sverige, säger Pernilla Edholm. Vi vet ganska mycket om konflikter, politik och religion, men bortom detta står människor - med allt vad det innebär att vara människa. Och där är det ju inte mycket som skiljer oss åt. Det skulle jag vilja göra lite tydligare i vår rapportering.

SVT:s utrikeschef, Pia Bernhardson, om rekryteringen:
– Jag är nyfiken på vilka reportage ett kvinnligt team kan göra i Mellanöstern, säger hon. Kanske kan det fungera som dörröppnare i vissa situationer. Och Stina och Pernilla har redan tidigare jobbat framgångsrikt tillsammans i regionen.

Teamet kommer att ha sin bas i Beirut och påbörjar sina nya uppdrag från och med september.

Alex Hartelius

Ämnen i artikeln:

SVTRekrytering

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.