Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

SVT ger Uggla ny huvudroll

Publicerad: 14 januari 2009, 13:15

Magnus Uggla har gett SVT mersmak. Efter succén med Var fan är mitt band? vill bolaget skapa ett nytt format kring den folkkära artisten. – Vi håller på att utvärdera några alternativ för en fortsättning, säger Mathias Engstrand, nöjeschef på SVT.


Magnus Ugglas sökande efter musiker till ett nytt band blev en oväntat stor succé för SVT. Tittarsiffrorna tangerade miljonen och formatet blev inte minst populärt bland yngre tittare.

Nu vill SVT skapa ett nytt format med Magnus Uggla i huvudrollen.
– Det stämmer. Vi håller på att utvärdera några alternativ för en fortsättning, säger Mathias Engstrand.

Men enligt Annie Wegelius, programdirektör för SVT,  blir det inte en uppföljning av Var fan är mitt band?
– Nej, det blir inte Var fan är mitt band 2. Men mer än så vill jag inte berätta i nuläget. Det är ett av flera utvecklingsprojekt som vi håller på med just nu, vi har hållit kontakten med Magnus Uggla öppen, säger hon.
– Vi var mycket nöjda med Var fan är mitt band där hans sätt att vara just Magnus Uggla kom till sin rätt, med både sin folklighet och den butterhet som han gärna bjuder på. Han har ju en oerhörd bredd som artist.

Silverback var produktionsbolaget som låg bakom den förra produktionen av Var fan är mitt band? Men bolaget kommer inte att vara inkopplat i den kommande produktionen.
– Inte som det ser ut just nu, säger Annie Wegelius.

Peter Willebrand

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.