Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

SVT glömde bort kulturministern

Publicerad: 18 februari 2008, 10:53

SVT slarvade bort Lena Adelsohn Liljeroths inbjudan till public servicedagen. När den väl kom fram var kulturministern redan inbokad på ett sponsringsseminarium.


Lena Adelsohn Liljeroth fick ingen inbjudan till Public Service-dagen

Många höjde undrande på ögonbrynen när kulturministern för första gången inte dök upp på public servicebolagens stora årliga tillställning som hölls i torsdags i Münchenbryggeriet.

Vid kaffeborden tasslades det om ointresse eller rent av en markering från regeringens sida. Men förklaringen är enklare än så:
– De fick något problem med inbjudan, säger kulturministerns pressekreterare Marcus Hartmann. Vi fick helt enkelt ingen. När SVT till sist ringde och frågade varför ministern inte svarat var det redan för sent.

– I torsdags var ministern på regeringssammanträde på förmiddagen och under eftermiddagen deltog hon i ett sponsringsseminarium i riksdagen. Men frånvaron var absolut inte någon markering och berodde inte på ointresse. Hennes politiskt sakkunnige Erik Kristow och flera från departementet deltog.

Leif Holmkvist

Reporter

leif.holmkvist@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.