Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

SVT hakar på livegrävstrenden

Publicerad: 19 april 2011, 14:34

Efter SvD:s belönade livegräv och Aftonbladets ”Världens bästa skola?” – nu satsar även SVT på livegranskning, av Fas 3.


Ämnen i artikeln:

SVT

Nu vill SVT också ha folkets hjälp. I dag startade man en livegranskning av Fas 3, och förhoppningen är att privatpersoner ska bidra med information.

– Vi har länge velat göra ett livegräv, och nu känner vi att vi har hittat rätt ämne, säger projektledaren Kristofer Sjöholm till Resume.se.

Aftonbladet är också sysselsatta med en livegranskning just nu med ”Världens bästa skola?” som bytte namn efter kritik. Svenska Dagbladet belönades bland annat med en Guldspade 2010 för sin livegranskning av kommunpolitikers resor till biståndsländer, och Allehanda.se och Tidningen Ångermanland granskade en muthärva på kommunen i Härnösand.

– Jag tror att det kan komma fler granskningar av den här sorten. Det viktiga är att hitta ett bra ämne. Vi är väldigt specifika, till skillnad från Aftonbladet som är vidare i sin ansats, säger Kristofer Sjöholm.

Fas 3 är en del av jobb- och utvecklingsgarantin. De som har förbrukat sina a-kassedagar får efter 450 dagar sysselsättning hos en arbetsgivare som utses av Arbetsförmedlingen. Företagen som anordnar sysselsättning kan vara både offentliga och privata, och det är de privata arbetsgivarna som SVT nu vill komma åt.

– Vi hoppas att kombinationen granskning, nyheter och webb ska leda till att det här diskuteras, säger Kristofer Sjöholm.

Emanuel Videla

Ämnen i artikeln:

SVT

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.