Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

"SVT kan säga surt sa räven"

Publicerad: 17 december 2007, 13:51

Jan Guillou finns på plats när Arn-filmen i kväll har galapremiär i Skara. Och än en gång passar han på att ge SVT en känga. – SVT kan säga surt sa räven, säger Guillou till Expressen.


Jan Guillou. Foto: Lisa Åberg.

Jan Guillou skrädde inte orden när SVT hoppade av Arn-projektet i augusti. Guillou vägrade att tro på SVT:s motivering – att  materialet inte höll tillräckligt bra kvalité.

– De ljuger när de påstår något sådant. Man satsar inte 20-tals miljoner kronor för att sedan kolla på produkten och inte tycka att det håller måttet. Det är bakvänt, så det visar bara att de ljuger, sa Guillou till Resume.se efter att TV4 gick in och tog över filmatiseringen.

– De (SVT) vill medvetet skada projektet när de påstår att det handlar om dålig kvalité och inte att de förlorade en vanlig affärsförhandling. Jag tycker det är jävligt dåligt, fortsatte han.

Guillou sa också till Resume.se att han är glad över att TV4 tog över.

– TV4 är mycket bättre på att göra reklam för sina projekt, så jag är jättenöjd.

Guillou säger i dagens Expressen att han är mycket nöjd med filmen. Dessutom attackerar han återigen SVT, som enligt Guillou nu kan säga ”surt sa räven”.

– Det tv-bolag som gjort ”Snapphanar” har ingen trovärdighet i att klaga på kvaliteten i historiska filmer, säger han till Expressen.

Tv-serien Arn blir två timmar längre än filmerna.

Magnus Helander

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.