Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

SVT lägger sig i Djurgårdens laguttagning

Publicerad: 8 oktober 2014, 08:51

Djurgården vilade en rad nyckelspelare när laget skulle spela gruppfinal i hockeyns Champions League, CHL. SVT:s projektledare Marcus Törngren är missnöjd. - Det sänder fel signaler till alla som följer CHL, säger han.


Ämnen i artikeln:

SVTSHL

Sportbladet rapporterar att Djurgården bänkade spelare som Mikael Tellqvist, Joakim Eriksson, Mikael Samuelsson och Michael Holmqvist när gruppfinalen i CHL skulle avgöras.

SVT:s projektledare Marcus Törngren uppger att CHL har cirka 50 000-120 000 tittare per sändning i SVT24 – man har sänt matcher cirka var tredje vecka.

Han är besviken.
– Det här är ju spelare som man normalt sett skulle ha låtit vara med i en match i SHL. Det här sänder helt fel signaler till tittarna, säger Marcus Törngren.

Men är det verkligen SVT:s uppgift att ha synpunkter på vilka spelare som Djurgården satsar på i en CHL-match?
– Nej, det kanske inte är vår uppgift som medierepresentant utan det är ju deras val. Men jag tycker ändå att det är märkligt och det finns ju supportrar som tittar och vill att just deras lag ska gå vidare i CHL, säger Marcus Törngren.

Han uppger också att lag som Skellefteå AIK, Linköping HC, Luleå Hockey och Frölunda Indians satsat hårt och vunnit mycket matcher i sina grupper och att även Växjö kan bli klart för final idag.

Marcus Törngren sticker inte under stol med att CHL har långt kvar innan man ens är i närheten av fotbollens Champions League.
– Nu har ju klubbar och ligor gått in för att satsa på det här och det är ju ett första steg för att CHS ska bli något som folk tar på allvar, säger han.

Djurgårdens tränare Hans Särkijärvi fick förklara uttagningen i SVT efter matchen.
"Vi tog beslutet att några är piggare och fräschare än andra. Vi chansar inte med några spelare, det gäller även i SHL", sade han till STV.

Djurgården förlorade sin match med 3-1 mot Fribourg och är därmed utslagna ur turneringen.

Karl-Johan Byttner

Ämnen i artikeln:

SVTSHL

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.