Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

SVT möblerar om i ledningen

Publicerad: 25 januari 2017, 14:33

SVT:s vd Hanna Stjärne.

Foto: Andreas Elgstrand

SVT ska rekrytera en ny teknikchef (CTO) och en person som ska leda den nybildade play-redaktionen. Samtidigt får kommunikationsdirektören Sabina Rasiwala utökat ansvar.


Ämnen i artikeln:

SVTHanna StjärneSVT Play

SVT:s vd Hanna Stjärne har beslutat om ett flertal förändringar i ledningen på företaget. HR och Kommunikation slås ihop till en gemensam avdelning. Teknikavdelningen separeras från ekonomiavdelningen och en ny CTO/teknikdirektör, med kompetens inom framförallt digital infrastruktur, ska rekryteras.

Dessutom bildas en ny Play-redaktion som ska redaktöra SVT Play och göra utbudet mer lättillgängligt för publiken. Även här söks en ny chef.
– Digital infrastruktur är en utmaning för alla medieföretag och jag vill stärka vår strategiska förmåga inom det området. Jag vill också skapa en ny kraftfull avdelning som får ett tydligt mandat för både HR och Kommunikation. Den nya Play-redaktionen kommer att vara Play-tittarnas bästa vän, säger vd Hanna Stjärne till SVT:s egna hemsida.

Den nuvarande kommunikationsdirektören Sabina Rasiwala befordras i den nya organisationen till HR- och kommunikationsdirektör.
– SVT är en fantastisk arbetsplats, som måste utvecklas i takt med publiken och alltid i samklang med public service-uppdraget. En gemensam HR- och Kommunikationsavdelning skapar nya spännande förutsättningar för att driva och stötta förändring. Det är ett stort förtroende att få leda den, säger hon.

Fredrik Thambert

Ämnen i artikeln:

SVTHanna StjärneSVT Play

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.