Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

SVT Nyheter ska tillåta nätkommentarer

Publicerad: 10 oktober 2012, 12:37

SVT Nyheters förstasida.

SVT Nyheter ska börja tillåta nätkommentarer och gör därmed tvärtom jämfört med många andra nyhetssajter som har stängt sina kommentarsfält den senaste tiden.


Ämnen i artikeln:

SVT NyheterSVT

SVT Nyheter på nätet ska börja med läsarkommentarer under vissa utvalda  artiklar, skriver Medievärlden. Detta samtidigt som många nyhetssajter  har sett sig tvingade att stänga kommentarsfälten på grund av den hätska  och ibland rasistiska ton som har rådit där.

– Vi kommer att vara väldigt restriktiva, det handlar om att man ska  kunna kommentera vissa utvalda jobb, berättar ansvarige utgivaren Ulf  Johansson för Medievärlden.

– Utgångspunkten är att vi ska ha resurser nog att ta hand om den här  funktionen. Ibland kommer reportrarna som gjort jobbet att hantera och  bemöta kommentarerna, ibland kommer det att vara en webbredaktör.

Enligt Leo Wallentin, som är konceptutvecklare för nyheter, sport och  samhälle på SVT, handlar det om att få in tips, få igång  en debatt eller att få hjälp med  faktagranskning.

– Vår grundtanke är att man får de kommentarer man förtjänar. Om man har  kommentarer för att få med läsarna i det journalistiska arbetet, då kan  man ställa högre krav på inläggen och få en högre nivå, säger Leo  Wallentin.

Linus Fremin

Ämnen i artikeln:

SVT NyheterSVT

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.