Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

SVT och SR betalar röstfiaskot

Publicerad: 22 januari 2010, 12:34

Det var en felskrivning och inget bedrägeri, när Musikhjälpen visade fel nummer i SVT.
De som skickade pengar till fel nummer kommer nu att kompenseras.


Ämnen i artikeln:

Sveriges RadioSVTMusikhjälpen

Det var på natten mellan den 19:e och 20:e december som det gick snett under sändningen av insamlingsgalan ”Musikhjälpen”, som är ett samarbete mellan SVT och SR.

Under 21 minuter visades fel sms-nummer för de som ville skänka pengar till insamlingen. Efter sändningen misstänkte SVT att det kunde röra sig om bedrägeri. Men så var inte fallet visar en intern utredning från de båda företagen. Numret skrivs in manuellt och det hade helt enkelt blivit fel på en siffra.
– Ansvaret för det inträffade ligger helt och hållet hos oss, och det inträffade ger oss anledning att se över rutinerna för utläggningen av information inför en eventuell ny omgång av Musikhjälpen, säger Sven Linderoth på SR som gjort utredningen.

Under tiden som det felaktiga numret låg ute skickade ungefär 200 personer sms till ett värde av 20 000 kronor. De kommer nu att bli kompenserade. SVT och SR kommer också att se till att insamlingen får rätt summa. Utredningen visar också att pengarna som gick fel inte har gått till de företag som ägde numret.

Tobias Rydergren

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.