Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

SVT och TV4 sänder fotbolls-EM

Publicerad: 2 oktober 2009, 09:27

Nu är det rättighetsdealen klar för fotbolls-EM i Polen/Ukraina 2012. TV4, SVT och Canal Digital delar på kalaset, återigen. TV4 får finalen.


Ämnen i artikeln:

Fotbolls-EMCanal DigitalTV4 PlusSVT Play

SVT, TV€ och Canal Digital delar på fotbolls-EM 2012. Återstår att se om Sverige tar sig dit, och om Zlatan då är med i så fall. Foto: Rickard Kihlström.

TV4, SVT och Canal Digital – som har HD-sändningarna – har tidigare samarbetet om rättigheterna till VM 2002 i Japan och Sydkorea, HD-sändningen från VM 2006 och under EM 2008 samarbetade Canal Digital med TV4 om HD-sändningarna.

Sedan tidigare är det klart att SVT och TV4 delar på sändningsrättigheterna till fotbolls-VM 2010 och 2014. Nu utvidgas också samarbetet kring VM 2010 med Canal Digital och de tre bolagen går alltså ihop även om fotbolls-EM 2012.

– Vi ser fram emot att fortsätta samarbetet med SVT och Canal Digital för att kunna erbjuda de stora fotbollsmästerskapen under överskådlig framtid till alla svenska fotbollsälskare, säger Göran Ellung, programdirektör aktualitet TV4-Gruppen.

– Fotbolls-EM är en viktig del i SVT:s totala utbud och vi vet att publiken vill se stora sportevenemang i SVT, säger Eva Hamilton, verkställande direktör SVT.

Enligt pressmeddelandet kommer TV4 att sända 13 matcher exklusivt, inklusive finalen.

SVT sänder 11 matcher exklusivt, inklusive två av tre Sverige-matcher i gruppspelet om Sverige tar sig dit.

Canal Digital sänder 7 matcher exklusivt. Canal Digitals matcher repriseras antingen av TV4 eller SVT.

Magnus Helander

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.