Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

SVT överväger att lämna Gaza

Publicerad: 30 juli 2014, 09:48

Bomben slog ner bakom Susan Ritzén i direktsändning.

Foto: SVT.

SVT överväger att lämna Gaza efter gårdagens dramatiska händelse då en israelisk flygbomb exploderade bakom reportern Susan Ritzén i sändning. Men nya beslut fattas varje dag, och en ny bedömning kan göras i morgon.


Ämnen i artikeln:

SVTGaza

Efter händelsen i Rapports direktrapport från Gaza i går har nu SVT funderingar på att lämna Gaza. Teamet på plats har satts upp på en väntelista för att ta sig över gränsen. Det kan bli i morgon, men det är osäkert när det ges möjlighet.

– Det beror på striderna och hur Hamas och Israel ställer sig till det, säger SVT:s utrikeschef Ingrid Thörnqvist till Resumé.

Under tiden väljer SVT att ligga lågt med Susan Ritzén och fotografen Anna Stålberg som är på plats. De ska inte gå ut på gatorna och träffa folk i dag.

Men Ingrid Thörnqvist förklarar att nya bedömningar görs varje dag, eftersom striderna är så lokala i Gaza.

– Trots att Gaza är så litet kan det vara strider i ett kvarter, men lugnt i ett annat. Och hittills har inget hotell attackerats, situationen kan se annorlunda ut i morgon, säger Ingrid Thörnqvist.

– Det är viktigt att vi bevakar händelserna i Gaza, men det är ett riskfyllt uppdrag, givetvis. Vi följer utvecklingen noga.

Magnus Helander

Ämnen i artikeln:

SVTGaza

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.