Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

SVT presenterade Elle-galans vinnare i förväg

Publicerad: 14 januari 2013, 10:34

Foto: SVT

UPPDATERAD SVT:s Kulturnyheterna ingick en uppgörelse med Elle om att få presentera Ella-galans vinnare i förväg. Idén kom från Michael Bindefeld. SVT gick dock lite längre än planerat och presenterade vinnare för alla de viktigaste kategorierna: – Jag tror ändå att vinnarna kom som en överraskning för de allra flesta i publiken, säger Mari Janson, redaktionschef på Elle.


Ämnen i artikeln:

Jonna BerghElleSVTKulturnyheterna

”Livetweetandet från #ellegalan blev inte lika najs efter att @KULTURNYHETERNA outade hela vinnarlistan innan galan började.”

Så beskriver Style By:s chefredaktör Jonna Bergh Elles initiativ att låta SVT få gå ut med Elle-vinnare i förväg.

Årets  Elle-gala genomfördes i fredag på Grand Hotel i Stockholm. Galan  började 20:00, men i redan 19:07 hade SVT:s Kulturnyheterna presenterat  så gott som hela vinnarlistan – det vill säga vinnarna i de viktigaste kategorierna:
– Vi  hade massa samtal fram och tillbaka om att vi skulle få gå ut med  Elle-vinnare i förväg eller ej, säger Ulrika Milles, redaktör på  Kulturnyheterna.

Hon kan inte sticka under stol med att hon är lite förvånad över att Ella gick med på att låta SVT få gå ut med vinnarna:
– Man  lyfte embargot från oss och vi fick lov att berätta det. Men man kan ju  konstatera att nyheter sprids snabbt på Twitter. Man går ju till  Live-twitter om man vill kolla vad som händer på exempelvis  August-galan, säger Ulrika Milles.

Elles redaktionschef, Mari Janson, uppger att det inte var meningen att Kulturnyheterna skulle gå ut med så gott som hela vinnarlistan:
– Vi  gjorde en bedömning att deras publik inte är densamma som är inne på  Elle-galan. Så förhoppningsvis är inte skadan så stor, säger hon.

Hon berättar att upplägget med att Kulturnyheterna skulle gå ut med Elle-vinnare i förväg är signerat Michael Bindefeld AB.

Nyheter sprids väl ändå ganska snabbt via Twitter och vi talar ju om SVT dessutom?
– Jo, säger Mari Janson.

Vad är ditt budskap till de som blev besvikna att vinnarna presenterades i förväg?
– Jag har inget budskap till dem, säger Mari Janson.

Hur ser du på Michael Bindefelds insats i det här sammanhanget?
– Jag tror att han är ypperlig på det här med hur man hanterar pressbevakning, säger Mari Janson.

Er  konkurrent Style by och dess chefredaktör Jonna Bergh kunde ju inte  låta bli att visa sitt missnöje med det hela. Hur ser du på det?
– Jag har inte ens läst hennes inlägg, säger Mari Janson.

Kulturnyheterna  gick i förväg ut med att Ann-Sofie Back blivit Årets Designer, Tomas  Ledin Årets Bäst Klädda Man, Ruth Vega Fernandez Årets Bäst Klädda  Kvinna och Icona Pop Årets Bäst Klädda Duo.

Michael Bindefeld meddelar att han sitter i ett lunchmöte och ber att få återkomma.

Karl-Johan Byttner

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.