Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

SVT profilen gladde sig åt dödsbesked på Twitter

Publicerad: 31 juli 2014, 06:12

Henrik Brandão Jönsson ångrar sitt utspel.

Henrik Brandão Jönsson pudlar efter utspel om död fotbollsprofil, Samsungs vinst rasar och Blackberry ratas av de amerikanska företagen. Det är rubrikerna i Morgonsvepet.


Ämnen i artikeln:

SamsungAlibabaMorgonsvepetSchibstedBlackBerrySnapchat

Henrik Brandão Jönsson pudlar efter utspel om död profil
"Argentinas korrupte fotbollspamp har äntligen fått en hjärtinfarkt". Så skrev SVT:s och DN:s Henrik Brandão Jönsson på Twitter efter att den argentinske profilen Julio Grondona gått bort.
Efter kritik tog Brandão Jönsson bort inlägget.
– Jag uttryckte mig väldigt förhastat där. Det var jättedumt, säger Brandão Jönsson som ångrar sig, skriver Expressen.
Brandão Jönsson jobbar bland annat för DN och blev populär som Brasilien-expert i SVT:s VM-studio.

Schibsted rustar i kampen om läsarna
Schibsted, som bland annat äger Aftonbladet och SvD, har nu en ny enhet i gång i kampen om intäkter från läsarna. Avdelningen heter Schibsted Lesermarked och där jobbar man intensivt med intäktsbiten på läsarområdet i övergången från print till nätet, skriver Kampanje.

Vinstras för Samsung
20 procent lägre nettovinst jämfört med samma period i fjol. Andra kvartalet var ingen munter historia för Sydkoreanska elektronikjätten Samsung Nettovinsten blev 41,9 miljarder kronor. Försäljningen dök 8,9 procent till 351 miljarder kronor, enligt TT.

Alibaba går in i Snapchat?
Uppgifter till Bloomberg gör gällande att Snapchat, som nobbade Facebooks bud på 20 miljarder kronor, för samtal med  tänkbara investerare för att nå en värdering av företaget på motsvarande 68 miljarder kronor. Kinesiska jätten Alibaba nämns som en tänkbar investerare, skriver Techcrunch (Omni).

Ford ratar Blackberry – tar in iPhone
Biljätten Ford fimpar personalens Blackberry-lurar och köper i stället in iPhone till de 6 000 anställda. Forde är det senaste i raden av amerikanska företag som dumpar Blackberry, skriver Cnet. (Omni)

Magnus Helander

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.