Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

SVT-redaktion avspärrad: "Vår reporter får inte komma ut"

Publicerad: 29 juli 2015, 07:58

SVT:s redaktion i Karlskrona har spärrats av efter att en påse med vitt pulver skickats till redaktionen

Foto: Jonas Eltes (arkivfoto)

Efter att en reporter funnit ett brev innehållandes vitt pulver har redaktionen i Karlskrona spärrats av. Ingen får komma in eller ut på redaktionen.


Efter att man hittat ett misstänkt föremål på redaktionen på onsdagsmorgonen spärrade polisen av området.

– Vår morgonreporter ringde tidigt i morse och berättade att hon hittat ett kuvert i postfacket. När hon öppnade det visade det sig innehålla ett vitt pulver och vi ringde direkt till polisen, säger SVT Nyheter Blekinges redaktör Martin Hult, till den egna kanalen.

– Vi får inte komma in på redaktionen och vår morgonreporter får inte komma ut, Martin Hult.

Det finns misstankar om att händelsen hör samman med hot som riktats mot reaktionen tidigare i veckan efter att kanalen publicerat nyheten om att Jimmy Åkesson (SD) festat tillsammans med Ultima Thule.

– Vi ser allvarligt på att sådant här händer och det är alltid allvarligt när en redaktion blir hotad. Det är ett hot mot demokratin och journalistiken att vi får motta hot på det här sättet. Det värsta som kan hända är att vi tystnar och det ska vi inte göra, säger ansvarig utgivare Lotta Orstadius, till SVT.

Mika Wallgren

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.