Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

SVT-reporter JO-anmäler polisen i Uppsala – igen

Publicerad: 21 oktober 2013, 13:16

En reporter som granskar omständigheterna kring dödsolyckan vid Hjulstabron JO-anmäler polisen i Uppsala – på nytt.


Ämnen i artikeln:

SVTPolisenPolismyndighetenTrafikverket

Reportern på SVT Östnytt har granskat händelserna kring en trafikolycka som inträffade vid Hjulstabron i mars. Han har begärt ut handlingar från flera olika myndigheter. Polismyndigheten i Uppsala som beordrade öppning av bron är en av dessa.

SVT har begärt ut namn på och uppgifter kring vakthavande befäl som arbetat nattpass vid elva angivna datum. Den 9 oktober beslutade myndigheten att inte lämna ut begärda uppgifter med hänvisning till offentlighets- och sekretesslagen. Detta trots att motsvarande uppgifter för tio av de elva datumen har lämnats ut till Uppsala Nya Tidning.

I sin anmälan uppger han att polismyndigheten nekat honom uppgifter trots att samma uppgifter lämnats ut till andra medier. Han anmäler också Kammarrätten i Stockholm efter ett beslut som innebar att reportern inte fick ut polisernas arbetstidslista.

SVT-reportern fick i juli rätt mot Trafikverket polisen efter att ha JO-anmält myndigheten kring den raderade mejlväxling han tidigare nekats få ta del av.

JO begärde då myndigheten att svara på vilka överväganden som låg bakom det mail som skickades från Trafikverket till polismyndigheten och varför flera av mejlen raderades.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.