Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

SVT-reporter polisanmäls för människosmuggling

Publicerad: 27 januari 2015, 13:33

Fredrik Önnevall.

Foto: SVT.

Den syriske 15-årige pojken hjälptes till Sverige av SVT-reportern Fredrik Önnevall. Nu har reportern polisanmälts för människosmuggling minst två gånger för.


Ämnen i artikeln:

SVTFredrik Önnevall

Resumé har tidigare rapporterat om att Fredrik Önnevall hjälpte pojken från Grekland till Sverige under inspelningen av dokumentärserien "Fosterlandet". Nu har han alltså blivit polisanmäld av minst två personer i Stockholm.

– Det var väntat, men jag är inte orolig för jag känner inte att vi har begått något brott, säger Fredrik Önnevall till SVT Kulturnyheterna.

SVT:s ledning tror att risken för att reportern döms för brott är liten. Tilltaget har diskuterats och det har ifrågasatts om det är riktigt att i rollen som reporter aktivt ska hjälpa en flykting.

– Jag kan inte ha en moralisk kompass som medmänniska och en annan som journalist, sa Fredrik Önnevall i SVT:s morgonsoffa inför premiären av Fosterland.

Yasmine Winberg

Redaktör Resumé Insikt

yasmine.winberg@resume.se

Ämnen i artikeln:

SVTFredrik Önnevall

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.