Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

SVT-reporter stoppad i Egypten

Publicerad: 9 februari 2011, 09:05

Nya problem för svenska journalister på plats i Egypten. Igår stoppades Claes JB Löfgren av säkerhetspolisen och hotades senare under dagen av en grupp män. – Man såg direkt att de inte hade goda avsikter, berättar han för SVT.se.


Ämnen i artikeln:

Bert SundströmSVTEgypten

Claes JB Löfgren. Foto: SVT.

SVT:s Claes JB Löfgren var på väg tillbaka efter en intervju med en ung egyptier om ungas situation i landet som han stoppades av säkerhetspolisen. Efter att ha tittat på filmaterialet som fanns inspelat beslutades att det skulle raderas.

– Vi var tvungna att radera alltihop. Så vi gjorde det, säger han till SVT.se.

När de senare skulle ta om intervjun stannades de av en grupp män på gatan som betedde sig hotfullt och slet bilnycklarna från taxichauffören.

– Det uppstod ett bråk mellan dem som ville ge sig på oss och några som ville skydda oss. Vi lyckades ta oss till en armépostering för att ta skydd, berättar Claes JB Löfgren.

Efter förhör med militären och att även de tittat igenom teamets material släpptes de med materialet intakt.

Den skadade SVT-reportern Bert Sundström flögs imorse hem till Sverige i ambulansflyg, och fördes direkt till sjukhus. Där möttes han av sin fru Irina Sundström, utrikeschef Ingrid Thörnqvist och kommunikationsdirektör Helga Baagøe skriver SVT.se.

I förra veckan tillfångatogs SVT:s team med reportern Samir Abu Eid som tvingades in i ett pansarfordon. Även Aftonbladets team med reportern Karin Östman greps för att sedan släppas några timmar senare.

Christian Ström

Ämnen i artikeln:

Bert SundströmSVTEgypten

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.