Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

SVT:s beslut: Samarbetar med "Mr Cool" och Simon Gärdenfors

Publicerad: 8 augusti 2018, 11:47

Från vänster: Thomas Hall och Mr Cools album "Discofeber"

"Det är en del av mitt uppdrag att balansera vår eventuella vilja att provocera i de program jag ansvarar för men det är också mitt ansvar mot publiken att vårt innehåll inte präglas av rädsla och feghet", säger Thomas Hall, nöjeschef SVT Stockholm


Ämnen i artikeln:

SVT

Få har missat den massiva kritik som riktats mot Anton "Mr Cool" Magnussons låt "Knulla Barn". Låten ledde bland annat till en intensiv debatt på sociala medier. Retorikexperten Elaine Eksvärd kallade den för "pedofillåt" och flera personer uppmanade Spotify att ta bort låten från tjänsten, vilket man senare gjorde.

Kritiken påverkade även Mr Cools föreställning "Funny Fuckup", som avbokades av bland annat utestället Kafé deluxe i Växjö och Oleary´s i Falköping.  

Anton Magnusson och Simon Gärdenfors, som också rappar i låten, har sedan tidigare varit planerade att medverka i SVT-programmet "Släng dig i brunnen" som sänds till hösten.

Resumé har tidigare rapporterat om att SVT varit osäkra kring det framtida samarbete. Men nu har kanalen kommit fram till beslutet om att både Anton Magnusson och Simon Gärdenfors kommer att medverka i "Släng dig i brunnen".

– Under de kommande föreställningarna av Släng dig i Brunnen så kommer både Simon Gärdenfors och Anton Magnusson att medverka. Om de sen kommer att synas i det slutredigerade programmet, som vi sänder senare i höst, återstår att se. Som för alla medverkande komiker beror det på vilka innehållsmässiga beslut vi tar men i deras fall även på utfallet av den pågående polisutredningen. Det kan vara värt att poängtera att avsikten aldrig har varit att den omdiskuterade låten skulle framföras, säger Thomas Hall, nöjeschef SVT Stockholm och ansvarig utgivare för Släng dig i brunnen.

Beslutet grundar sig på att licensbetalarna fortsatt ska känna sig trygga med att SVT värnar om yttrandefriheten och att man då måste ha överseende med att artister, komiker och konstnärer får utrymme att testa gränser och tillåts vara provokativa.

– Även i SVT:s program kan vi ibland medvetet provocera men då är vi noga med att det ska finnas en relevant poäng som är värd en diskussion och vi är noga med att hantera de känslomässiga reaktioner som vi har skapat. Det är en del av mitt uppdrag att balansera vår eventuella vilja att provocera i de program jag ansvarar för men det är också mitt ansvar mot publiken att vårt innehåll inte präglas av rädsla och feghet, fortsätter han.

LÄS MER: Efter kritiken mot "Mr Cool": SVT osäkra kring framtida samarbetet

LÄS MER: "Mr Cool" svarar för första gången på kritiken

Alex Hartelius

Ämnen i artikeln:

SVT

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.