Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

SVT:s dramatiska storsatsning

Publicerad: 3 oktober 2014, 09:44

Några av serierna SVT satsar på.

Foto: SVT.

Sveriges Television storhandlar utländska dramaserier. Förutom nya titlar som Happy Valley, What Remains och Grantchester blir det också återseenden av Downton Abbey och Homeland


Ämnen i artikeln:

SVT

- Vi är mycket stolta över att kunna bjuda tittarna på tre magnifika starter på en och samma vecka...Vi har ett större utbud av högkvalitativa tv-serier än någonsin, alltifrån drama och komedier till krim och spänning, säger Stephen Mowbray, chef på SVT International i en kommentar.

Happy Valley är en omtalad serie i Storbritannien som har fått både höga tittarsiffror och starka recensioner.

Kriminalserien What Remains, När döden kom till Pemberley, komediserien Trying Again och deckarserien Grantchester är också nya titlar.

- Grantchester är en välgjord och atmosfärisk thriller som utspelar sig på 1950-talet. Den har ett brett tilltal och jag tror den kan bli väldigt populär, säger Stephen Mowbray.

SVT har också inlett en satsning på icke-anglosaxisk europeisk drama på lördagskvällar i tvåan.

Först ut var belgiska thrillerdramat Salmander, följt av den franska dramaserien En liten fransk stad och vid årsskiftet är det dags för den italienska maffiaserien Gomorrah.

Nytt är också en ny säsong av den franska dramaserien Gengångare är under inspelning – planen är att sända den nästa år.

Karl-Johan Byttner

Ämnen i artikeln:

SVT

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.