Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

SVT:s festnota: 4 miljoner

Publicerad: 27 augusti 2012, 14:20

SVT:s personal festar för miljoner.

Foto: Andreas Elgstrand.

(UPPDATERAD) SVT:s personalfest, som hålls den 15 september, går på 4 miljoner kronor. Det uppger SVT:s kommunikationsdirektör Helga Baagøe, i förebyggande syfte, uppger tidningen Journalisten. Agerandet får beröm av pr-konsulten Paul Ronge.


Ämnen i artikeln:

SVT

Efter DN:s alla scoop om slöseriet med skattepengar har vissa instanser börjat arbeta proaktivt, för att förekomma granskande medier.

Nyligen berättade Sveriges Radio att man lägger mellan 3 och 4 miljoner kronor på personalfest vartannat år för alla som arbetar inom Sveriges Radio.

Nu går även SVT ut med uppgifter om hur mycket företagets  personalfester kostar. Public service-företaget ordnar personalfest för  samtliga anställda vartannat år. I år är 2 500 personer inbjudna.  Utöver de 2 100 är anställda är även de som har långtidskontrakt med SVT  och tidigare anställda som gått i pension inbjudna.

Enligt SVTs kommunikationsdirektör Helga Baagøe går festen på 4 miljoner. Då ingår det en måltid som kostar 440 kronor  inklusive moms per person och till det kommer kostnaden för lokalhyra,  DJ och svenska artister.

Pr-konsulten Paul Ronge hyllar det proaktiva agerandet och ycker att fler borde göra likadant.

Magnus Helander

Ämnen i artikeln:

SVT

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.