Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

SVT:s Gaza-reporter nära döden när bomben exploderar

Publicerad: 30 juli 2014, 06:01

Susan Ritzén i Rapport-sändningen då bomben exploderar bakom henne.

Foto: SVT.

Israelisk flygbomb exploderade bakom SVT:s Susan Ritzén i sändning, Carlsberg inleder utredning om alkoholsponsringen av Clara Henry och Christian Falks sommarprogram har fått flest reaktioner i sociala medier. Det är rubrikerna i Morgonsvepet.


Ämnen i artikeln:

Marie SerneholtNorwegianClara HenryCarlsbergSVTSommar i P1MorgonsvepetMartin JönssonChristian Falk

Bomben exploderade bakom SVT:s Gaza-reporter
SVT:s Susan Ritzén och fotografen Anna Stålberg var ytterst nära döden i går kväll. Ritzén hade just börjat sin direktrapport från Gaza när en kraftig bomb från ett israeliskt attackflygplan exploderade just bakom där hon stod.

Luttrad som Ritzén är klev hon snabbt tillbaka och sa:

– Ja, ni märker ju. Det här var alltså en bomb från ett plan. Det är de kraftigaste bomberna som smäller. Ni hör kanske också eldgivningen från fartygen här ute med lite mindre bomber. Det här är vardagen nu för människor i Gaza, och även om det pratas om eldupphör på många olika platser i världen just nu, så ser vi inte skymten av det här.

Till SVT.se konstaterar hon att det börjar bli svårt att arbeta som journalist i Gaza.

Carlsberg inleder utredning efter alkoholsponsringen av Clara Henry
Efter att ha KO-anmälts inleder nu Carlsberg en internutredning om alkoholsponsringen av SVT-profilen Clara Henrys hemmafest, skriver Aftonbladet. Clara Henry är 20 mår och marknadsföring får inte rikta sig särskilt till barn eller ungdomar som inte har fyllt 25 år, enligt lagen.
Resumé skrev om fallet i går.

Norwegian hånas i sociala medier
Efter senaste incidenten med 56 timmars försening hånas Norwegian i sociala medier, skriver Aftonbladet. Norwegian anklagas för att vara världens mest inkompetenta flygbolag och sämre än Ryanair.

Serneholt utnyttjad i bantningsreklam
Programledaren och bloggaren Marie Serneholt är den senaste ir aden av kändisar som utnyttjas i bantningsreklam på Facebook, skriver Expressen.
"Min bild kommer aldrig mer att visas på framsidan av en tidning tillsammans med ordet fet", står det i annonsen – ett fejkat citat. Serneholt har nu kopplat in jurister för att få bort annonserna.

Christian Falks sommarprogram mest omtalat i sociala medier
Christian Falks
gripande sommarprat i P1 är det ”Sommar i P1”-program som fått mest reeaktioner i sociala medier. Det meddelare SR:s biträdande programdirektör Martin Jönsson på Twitter:
”Skifte i toppen: nu är det Christian Falks #sommarip1 som väckt flest reaktioner i sociala medier av årets program”, skriver Martin Jönsson.

Magnus Helander

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.