Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag31.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Media

SVT:s nya såpa sågas: ”Hemskt att titta på”

Publicerad: 4 Mars 2015, 06:14

SVT:s "Under samma tak"

Foto: SVT.

SVT:s nya realityprogram "Under samma tak" sågas rejält. Veckans Affärer har utsett de mäktigaste kvinnorna i branschen, och Edward Snowden vill återvända till USA. Det är några av nyheterna i morgonsvepet.


Ämnen i artikeln:

Edward Snowden

SVT:s "Under samma tak" sågas
Igår hade den nya serien "Under samma tak" premiär i SVT. I programmet ska två olika generationer leva tillsammans i tre veckor, och bråken blossar upp direkt. Tittarnas dom verkar över lag vara skeptisk.

"Under samma tak är hemskt att titta på. Så respektlöst mot de äldre. Inte ens roligt" lyder ett av alla kritiska omdömen på Twitter enligt Expressen.

Programmet har fått kritik redan på förhand. Bland annat av DN:s Johan Croneman och Aftonbladets Karolina Fjellborg.
"Ett fall av snubblande omdöme" kallar hon serien.

SVT:s vd Hanna Stjärne har därför gått ut och försvarat programmets existens inom ramen för poublic service.
– Man behöver få tid att titta en tid och se hela serien för att få en bild av vad det innebär, säger hon till SVT Nyheter.

Branschens mäktigaste kvinnor
Igår utsåg Veckans Affärer näringslivets mäktigaste kvinnor 2015. En av kategorierna är de mäktigaste opinionsbildarna, och i toppp på den listan hamnar moderatledaren Anna Kinberg Batra följd av finansminister Magdalena Andersson. Från medie- och kommunikationsbranschen återfinns GP:s Alice Teodorescu på en tiondeplats, bloggaren Kenza Zouiten (15) samt relamforskaren Nina Åkestam som "bubblare". På bubblarlistan över de mäktigaste direktörerna hittar vi Johanna Öberg som nyss tillträdde som vd för Stampen Media Partner.

Snowden vill återvända till USA
Visselblåsaren Edward Snowden som uppdagade NSA-skandalen har befunnit sig i exil i Ryssland en längre tid. Men nu kan han tänka sig att återvända till USA under förutsättningen att han får en rättvis rättegång. Det uppger hans advokat Anatolij Kutjerena, enligt TT.

Uber köper kart-startup
Taxibolaget Uber har köpt upp start-upen deCarta som utvecklar kart- och sökteknik. Tanken med uppköpet är enligt Uber dels att förbättra sin bilpoolsservice, dels ge kunderna bättre prognoser kring hur lång tid varje färd kommer att ta. Köpesumman är hemlig, enligt Mashable.

Vince Vaugn poserar på genrebilder
I veckan är det USA-premär för filmen "Unfinished business" där Vince Vaughn spelar huvudrollen. Nu har filmbolaget Fox teamat upp med Getty Images och skapat ett gäng genrebilder (stock photos) med skdespelarna från filmen. Bilderna kan användas fritt av vilken tidning som helst, skriver Adweek.

Fredrik Thambert

Ämnen i artikeln:

Edward Snowden

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.