Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

SVT:s superteam i Eurovision

Publicerad: 21 juni 2012, 10:21

Teamet bakom ESC 2013: från vänster Johan Bernhagen, Christel Tholse Willers, Martin Österdahl och Christer Björkman.

Foto: Carl-Johan Söder/SVT.

SVT har utsett teamet som tillsammans med den exekutiva producenten Martin Österdahl ska leda arbetet med Eurovision Song Contest 2013. Schlagerkungen Christer Björkman är ett av namnen.


Ämnen i artikeln:

SVTEurovisionChrister BjörkmanMartin Österdahl

Christel Tholse Willers blir ytters ansvarig för varumärkesfrågor,  nya medier, kommunikation och samordning och får titeln Head of  Relations,

Johan Bernhagen blir ytterst ansvarig för den internationella  tv-sändningen, och kringliggande produktion och tjänster och får titeln  Head of Productions.

Christer Björkman blir ansvarig för att innehållet  och utformningen av Eurovision-showerna och benämns som Show Producer:

–  Det här är tre personer som alla står för solid professionell kunskap,  hög personlig integritet och gott omdöme. Jag känner mig lyckligt lottad  som har medarbetare av den här kalibern, säger Martin Österdahl i en  kommentar.

Christel Tholse Willers har bland annat en bakgrund som  projektledare för Melodifestivalen och har under de senaste åren  utvecklat verksamheten på SVT i Malmö.

Johan Bernhagen har ansvarat för stora sändningar som alltifrån större sportevenemang till det kungliga bröllopet.

Christer Björkman har lång erfarenhet av att producera shower och är med tanke på sin schlagerkarriär ett stort namn i ESC-sammanhang.

Martin Österdahl ska även rekrytera ytterligare tre personer till ledningsgruppen för ESC 2013-projektet framöver.

Karl-Johan Byttner

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.