söndag5 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

SVT skrotar Flow

Publicerad: 16 april 2015, 07:44

SVT Flow snart ett minne blott.

UPPDATERAD. SVT lägger ned streamingtjänsten Flow. En av orsakerna är kritiken mot Edit och hotet om en förhandsprövning, erfar Resumé.

Ämnen i artikeln:

SVT FlowSVTEdit

FT

Fredrik Thambert


SVT Flow lanserades förra våren som ett komplement till SVT Play. Till skillnad mot SVT:s vanliga streamingplattform bygger Flow på att tittaren möter ett tablålagt flöde av program som denna bara kan trycka igång och kolla på – ungefär som i tablålagd tv.

Men möjligheten finns också att välja mellan ett urval som serveras och sedan se flera avsnitt i sträck av en serie.

Den 23 april har SVT Flow funnits i ett år, och riskerar då att bli föremål för förhandsprövning. Men Resumé kan avslöja att Flow läggs ned.
– Jag kan bekräfta det, säger Lena Glaser, programdirektör för interaktivt utbud på SVT.

– Tjänsten har upplevts som otydlig av publiken. Den har inte lyckas bli tillräckligt tydlig, och har varit svår att hitta för publiken. Då är det bättre att vi stänger tjänsten och tar nya tag.

Enligt Resumés källor beror nedläggningen främst på två saker. Den ena är att SVT Flow inte levt upp till ledningens förvätningar vad gäller antalet tittare. Den andra är hotet om förhandsprövning, och den vassa kritik SVT har fått efter lanseringen av sajten Edit.  
– Vi har inte lagt ned Flow för att undvika förhandsprövning. Men tajmingen har naturligtvis påverkat. På det viset hänger datumen ihop. Vi lägger ned nu för att vi inte behöver besluta om den ska förhandsprövas eller ej, säger Lena Glaser.

Att tittarna varit för få har inte legat till grund för beslutet, menar hon.
– Det har inte med antalet tittare att göra. Det är inget självändamål att tittarna väljer att ta del av vårt utbud genom en viss plattform. Vi vill nå dem i någon av våra plattformar.

Vad kunde ni ha gjort annorlunda med Flow?
– Det är klart att man alltid tänker att man kunde gjort saker annorlunda. De erfarenheter vi har dragit om publikens beteende och den tekniska plattformen tar vi med oss i det fortsatta arbetet. Det gäller att inte bli för fast i en befintligt modell, och det här var ett försök att hitta ett stickspår.

Vad händer med den tekniska plattformen?
– Vi tar hand om det som har fungerat och ser hur vi ska utveckla det vidare.

Allt innehåll på SVT Flow kommer fortsättningsvis att finnas tillgängligt på SVT Play.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev