Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

SVT stoppar K-G Bergström

Publicerad: 18 januari 2011, 09:57

Veteranen K-G Bergström anlitas inte längre av SVT för att kommentera politik. Anledningen är enkel: Expressens ses som en konkurrent. – Det har inte uttryckts klart av SVT men det har blivit uppenbart, säger han.


Ämnen i artikeln:

SVTK-G BergströmExpressen

K-G Bergström - inte längre aktuell hos SVT.

K-G Bergström gick i pension härom året men har sedan dess anlitats av SVT för att medverka ibland annat Aktuellt, Agenda och God morgon Sverige.

I höstas värvades han av Expressen för att kommentera politik i tidningen, men när Resume.se pratade med honom då trodde han inte att det skulle påverka hans medverkan i SVT-produktioner. Nu står det dock klart att så inte blev fallet.

– De anser naturligtvis att Expressen är ett konkurrerande organ och har dragit slutsatsen att det inte är förenligt med min medverkan hos dem, säger K-G Bergström.

K-G Bergström berättar att han inte har fått några klara besked av SVT, men att det har framgått att han inte längre är önskvärd på grund av sitt nya uppdrag.

– Jag har inte fått några glasklara besked men det har de ingen skyldighet att ge, säger han.

Vad tycker du om SVT:s hantering av frågan?

– Jag kan förstå att det kan finnas olika synpunkter på olika chefsnivåer. Men jag, till skillnad mot en del andra kollegor, behöver inte angripa mitt gamla företag. Jag tänker inte solka ner mitt rykte och har otroligt mycket att tacka SVT för, säger K-G Bergström.

Fredrik Thambert

Ämnen i artikeln:

SVTK-G BergströmExpressen

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.