Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

SVT struntade i att handla upp festen – döms att betala 210 000 kr

Publicerad: 13 maj 2013, 07:04

Foto: Jonas Eltes.

Sveriges Television tvingas nu betala straffavgifter på 210 000 kr för att ha struntat i att handla upp arrangemangen till en personalfest förra året. Det skriver nyhetstjänsten Mediatrender i dag.


Ämnen i artikeln:

SVT

Det skulle bli en fantastisk personalfest för de anställda på Sveriges Television den 15 september förra året.

Hela 2 200 festdeltagare på Stockholm Waterfront Congress Center festade med mat och dryck och fick se kända artister uppträda. Arrangemanget kostade totalt 2,7 miljoner kr.

Men festen har nu fått sitt rättsliga efterspel. Den 29 april beslutade förvaltningsrätten i Stockholm att utdöma konkurrensskadeavgifter på sammanlagt 210 000 kr, för att ha struntat i att ha handlat upp festarrangemanget.

SVT har tidigare kommenterat festen i sin personaltidning, när Konkurrensverket tidigare i år beslutade att driva ärendet till domstol:

– Det är ytterst beklagligt, men alla ansvariga handlade i god tro och med den självklara ambitionen att göra rätt, sade då SVT:s kommunikationsdirektör Helga Baagøe.

Magnus Helander

Ämnen i artikeln:

SVT

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.