Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

SVT stuvar om: Halverar programledningen

Publicerad: 31 augusti 2016, 07:47

Jan Helin och Lena Glaser.

SVT minskar ner antalet programbeställare från fem till tre och halverar hela ledningen – blir åtta istället för 16 personer.


Ämnen i artikeln:

Lena GlaserSVTJan Helin

SVT:s programdirektörer Lena Glaser och Jan Helin "renodlar programledningen för att driva programutbud och produktstrategi framåt", enligt SVT:s interntidning Vipåtv.
– Vi sätter nu SVT:s nya programledning. Jag ser fram emot de nya arbetsformerna vi också beslutat om. Det här gör oss väl rustade inför de förändringar vi behöver göra för att skapa angeläget utbud både online och i tv, säger Lena Glaser i en kommentar.

Genrerna nyheter och sport ska nu göras i projektform och rapportera direkt till Jan Helin. Även SVT Play ska bryts ut i projekt och kommer att rapportera till Lena Glaser.
– Vi vill snabbt testa en mer direkt styrning mellan programledning och division i dessa genrer. Detta är genrer där utveckling av innehåll och tjänster är så integrerat att det kräver nya sätt att arbeta, säger Jan Helin.

Ledningens 16 personer halveras till åtta. Beställarna går från att vara fem till tre enligt följande:

- Eva Beckman. Kultur, evenemang, fakta och fritid, dokumentära serier och religion.
- Helena Olsson. Samhälle, dokumentärer och minoriteter.
- Peter Nyrén. Drama, underhållning, fakta och fritid.

I ledningen ingår även Johan Wahlberg som digital strateg, Thomas Nilsson som planeringschef och Christian Wistrand, controller, utöver beställarna och de två ovanstående programdirektörerna.

Mårten Färlin

Ämnen i artikeln:

Lena GlaserSVTJan Helin

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.