lördag25 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

SVT tog bort varning efter massiv kritik

Publicerad: 30 april 2015, 05:33

Den omtalade intervjun med Bruce Jenner sänds i SVT i kväll.

Foto: Skärmdump från SVT Play

SVT kritiserades för transfobi sedan man varnat barn för intervjun med Bruce Jenner, Ekobrottsmyndigheten jagar bloggare och MTG uppges planera köp av e-sportsjätte. Det är några av rubrikerna i Morgonsvepet.

Ämnen i artikeln:

TwitterApple WatchUlf LundellMTGSVTSVT PlayThe Sun

Andreas Rågsjö Thorell

andreas.thorell@resume.se


SVT backar efter kritik om transfobi
I helgen berättade Bruce Jenner om sin väg till att bli kvinna för tv-profilen Diane Sawyer. Programmet sågs av över 17 miljoner amerikaner i ABC. Sedan i tisdags har den omtalade intervjun med OS-hjälten och realitystjärnan gått att se på SVT Play, men programmet gavs en varning om att innehållet var olämpligt för barn.

Detta väckte mycket kritik mot SVT på sociala medier.   En av de som var kritiska var Four PR:s konsult Fredrik Stengarn.

"Obegripligt att @svtplay har gett Sawyers intervju med Bruce Jennerstatus "Olämpligt för barn" #svt  #BruceJenner", skrev han på Twitter.

SVT har nu valt att ta bort varningen, rapporterar GP. Till tidningen förklarar Mikael Österby, programchef för SVT Fakta, varför man först utlyste varningen.
– Folk har missförstått varningen som transfobisk. Det var inte alls vår mening och jag hade inte tänkt tanken att det kunde tolkas så. Jag är jätteledsen, det här var det sista jag ville.

Ekobrottsmyndigheten jagar skojbloggare
Många sajter som bevakar börsen låter besökarna anonymt dela med sig av aktietips i diskussionsforum och bloggar. Ekobrottsmyndigheten (EBM) anser att det nyligen växt fram ett stort antal populära bloggare som genom sina investeringsråd kan skapa kraftiga kursrörelser i mindre likvida aktier, skriver Dagens Industri. Nu utreds minst en bloggare som misstänks för marknadsmanipulation.

Uppgifter: MTG förbereder köp av e-sportsjätte
MTG ska vara nära att köpa av världens största e-sportföretag, tyska Electronic Sports League, enligt uppgifter till Breakit. Mediekoncernen har de senaste åren trappat upp sin e-sportssatsning. Enligt sajten har MTG lagt ett bud på ESL som har omkring 5 miljoner användare och värderas till 250 miljoner kronor. Mediekoncernen vill inte kommentera uppgifterna.

Ulf Lundell slutar blogga
Rockhjälten Ulf Lundell har haft den öppenhjärtiga bloggen Badgers drift sedan i december. Nu har han valt att lägga ned bloggen på obestämd framtid.
"Stänger den här bloggen nu ett tag. Kanske kommer tillbaka i sommar. Magnolior överallt, våren exploderar. Men nu blir jag privat. Tack så mycket", skriver han i bloggen.

The Suns delade stöd i brittiska valet
Brittiska tabloiden The Sun visar tydligt stöd till två alternativ i det brittiska parlamentsvalet med sina budskap på förstasidorna till tidningens olika utgåvor. Den brittiska upplagan bär rubriken "Det är en tory!" med en bild på en "nyfödd" David Cameron. Den skotska versionen stödjer i stället nationalistpartiet SNP och visar partiledaren Nicola Sturgeon som prinsessan Leia från Star Wars. Kritiker hävdar att Suns två olika val är en taktik för att underminera David Camerons motståndare Edward Milliband och hans Labour-parti, skriver The Guardian.  

Lyxig konkurrent till Apple Watch
De mer exklusiva varianterna av Apple Watch får en utmanare när klockmärket Tag Heuer lanserar en produkt i höst. Android Wear-enheten kommer att ha en prislapp på motsvarande 11 900 kronor och uppges ha en batteritid på hela 40 timmar. Klockan kommer att rullas ut på marknaden i november, skriver Bloomberg.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev