Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

SVT tvingas göra om upphandling för 20 miljoner

Publicerad: 14 oktober 2013, 11:36

SVT tvingas nu göra om en upphandling gällande teknik för sändningar från mobila kontrollrum, efter en dom i förvaltningsrätten i Stockholm. Det skriver nyhetstjänsten Mediatrender i dag.


Ämnen i artikeln:

SVT

SVT genomförde tidigare i år en upphandling av resurser för Outside Broadcast. Den totala ordervolymen i upphandlingen – som avslutades i augusti – har uppskattats till cirka 20 miljoner kr.

Ett av de företag som lämnade in anbud i upphandlingen – Mediatec Broadcast Sweden AB – överklagade upphandlingen till domstol. Mediatec ansåg nämligen att SVT var otydligt i underlaget om vad som skulle ingå i upphandlingen.

Dessutom menade Mediatec i sitt överklagande att det företag som vann större delen av upphandlingen haft fördelen av att ha fått detaljerna i det otydliga upphandlingsunderlaget preciserade för sig av SVT. Detta eftersom SVT kontaktade detta företag för att begära vissa preciseringar.

Förvaltningsrätten beslutade i sin dom den 2 oktober att gå helt på Mediatecs linje. Därmed ska upphandlingen alltså göras om.

Ämnen i artikeln:

SVT

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.