Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

SVT utmanar Mattsson och Helin

Publicerad: 15 maj 2014, 11:14

SVT stärker sin mediebevakning med en ny tvodd ledd av Filip Struwe och Katarina Andersson. Gästar det första avsnittet gör SVT:s avgående vd Eva Hamilton.


Ämnen i artikeln:

Malik BendjelloulSVTEva Hamilton

SVT Medier – är en miniredaktion med reportrarna Filip Struwe och Katarina Andersson, som tidigare jobbade på "Medierna" i P1. Sedan några månader tillbaka har de fått uppdraget att utveckla mediebevakningen på SVT:s olika plattformar.

Nu testar de att göra TV-podd och i den första pratar det med SVT:s vd Eva Hamilton.  

– Om chefredaktörerna Thomas Mattsson och Jan Helin kan göra podd, så kan vi. Gubbhöjdarna behöver mer konkurrens på mediepoddmarknaden tycker vi, skriver reportern Katarina Andersson i ett mejl till Resumé.

I pilot-tvodden pratar med Eva Hamilton om vad hon ska göra när hon slutar som vd på SVT. De avhandlar också skandalen på Norra Skåne och sorgen på Kulturredaktionen efter beskedet att den förre medarbetaren Malik Bendjelloul är död och om stämningen mot SVT.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.