Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

SVT: "Vi är nöjda"

Publicerad: 27 december 2007, 15:36

960 000 tittare såg första delen av kritikersågade ”August” i går kväll. – Jag hade förväntat mig en miljon och vi nådde i princip det, så jag är nöjd, säger Gunnar Carlsson, dramachef på SVT.


Jonas Karlsson som August Strindberg i SVT-dramat August.

SVT:s dramasatsning ”August”, med Peter Birro som manusförfattare och Stig Larsson som regissör, har fått hård kritik från flera recensenter.

”Det var en rysare från scen ett. Kulisser som var skrattretande. Skådespeleri, sceneri, regi och manus höll skolpjäsnivå, skriver Aftonbladets Klas Lindberg i dag.

Anders Björkman på Expressen är också mycket kritisk:

”Någon handling, alltså ett drama som driver framåt, det finns inte och därför, efter de första 90 minuterna, så har man ingen lust att fortsätta – även om det här och där glimmar av gott skådespeleri”. skriver han bland annat.

Även Maria Edström på SR:s Kulturnytt tar fram sågen:

”Kanske herrarna Birro och Larsson i något slags överidentifikation med den gode August förirrat sig och tappat bort vad de egentligen ville göra. För inte kan det ha varit den här julkalkonen som de tänkt tillaga”.

Gunnar Carlsson vill inte kommentera recensionerna, men säger att det finns lika många som har motsatt åsikt.

SVT har hoppats på 1 miljon tittare, och Gunnar Carlsson säger att han är nöjd med tittarsiffran på 960 000 för August.

– Jag tror att den håller i kväll också, jag tror att tittarna från första delen vill se andra delen också, säger han.

Resume.se har inte lyckats få tag på manusförfattaren Peter Birro.

Övrigt att notera från i går kväll: 1 495 000 tittare såg SVT:s nya upplaga av "Stjärnorna på slottet". I fjol  sågs avsnitten i snitt av 1,6 miljoner tittare.

Magnus Helander

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.