Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

SVT: Vi kände oss twitter-bombade

Publicerad: 15 juni 2015, 15:14

Lars Beckmans tweet.

Lars Beckman (M) är kommunfullmäktigeledamot i Gävle och aktiv twittrare. Ofta riktar han kritik mot public service. I helgen blockades han av SVT – men nu ångrar de sitt beslut.


Ämnen i artikeln:

TwitterSVT

"Undvik att kritisera de statliga medierna om du inte vill bli blockad. SVT – i allmänhetens tjänst?" skrev Lars Beckman och skärmdumpade en bild som visar att SVT blockat honom på Twitter. Bakgrunden var, enligt hans egen utsago, att han länkade till en artikel som ifrågasätter public service ställning.

Resumé ringde upp SVT, och nu förklarar sociala medier-chefen Susanna Dahlstrand hur blockeringen gick till.
– Han har inte brutit mot några regler eller uppfört sig på ett dåligt sätt. Men vi har känt oss fullständigt twitterbombade av honom och blivit pingade vid många tillfällen. Det har varit svårt att hantera mängden. Därför blev han blockad av vår helgbemanning, säger hon.

På måndagseftermiddagen hävde SVT blockeringen av Lars Beckman.  
– Man får tycka precis vad man vill om SVT. Vi säger välkommen tillbaka och hoppas på en mer balanserad mängd tweets. Han är oerhört produktiv på Twitter och pratar mycket om public service. Det är anledningen till att han pingar oss i de frågorna, säger Susanna Dahlstrand.

Rent generellt säger hon att SVT förbehåller sig rätten att blockera Twitteranvändare som beter sig oacceptabelt.
– I det här fallet var det inte rimligt av oss. Han har inte brutit mot några regler eller hetsat.

Fredrik Thambert

Ämnen i artikeln:

TwitterSVT

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.